importance of coffee in international business
Thesis title: | Význam kávy v mezinárodním obchodě |
---|---|
Author: | Šťastná, Eva |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Zamykalová, Miroslava |
Opponents: | Veselá, Petra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | První část se zaměřuje na charakteristiku kávy, odkud pochází a jaké druhy káv rozeznáváme. V jednotlivých kapitolách popisuji nejprve fakta o samotné kávě, druhy, zpracování, uvedení na trh a následně vývojové tendence a současné trendy. Druhá část je věnována konceptu Fair Trade. Nejprve popisuji terminologii a dále kavárny. V praktické části uvádím profil kavárny Korunní a výsledky dotazníků. |
Keywords: | organizace; Fair Trade; káva |
Thesis title: | importance of coffee in international business |
---|---|
Author: | Šťastná, Eva |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Zamykalová, Miroslava |
Opponents: | Veselá, Petra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The first part focuses on the characteristics of coffee, where it comes from and how we distinguish between different types of coffee. Chapter first describes the actual facts about coffee types, processing, marketing and subsequent developments and current trends. The second part is devoted to the concept of Fair Trade. Firstly I describe the terminology and then cafes. In the practical part I profile café Korunní and the results of questionnaires. |
Keywords: | organizations; Fair Trade; coffee |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 5. 10. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 30. 4. 2012 |
Date of defense: | 10. 5. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/33103/podrobnosti |