importance of coffee in international business

Thesis title: Význam kávy v mezinárodním obchodě
Author: Šťastná, Eva
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Zamykalová, Miroslava
Opponents: Veselá, Petra
Thesis language: Česky
Abstract:
První část se zaměřuje na charakteristiku kávy, odkud pochází a jaké druhy káv rozeznáváme. V jednotlivých kapitolách popisuji nejprve fakta o samotné kávě, druhy, zpracování, uvedení na trh a následně vývojové tendence a současné trendy. Druhá část je věnována konceptu Fair Trade. Nejprve popisuji terminologii a dále kavárny. V praktické části uvádím profil kavárny Korunní a výsledky dotazníků.
Keywords: organizace; Fair Trade; káva
Thesis title: importance of coffee in international business
Author: Šťastná, Eva
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Zamykalová, Miroslava
Opponents: Veselá, Petra
Thesis language: Česky
Abstract:
The first part focuses on the characteristics of coffee, where it comes from and how we distinguish between different types of coffee. Chapter first describes the actual facts about coffee types, processing, marketing and subsequent developments and current trends. The second part is devoted to the concept of Fair Trade. Firstly I describe the terminology and then cafes. In the practical part I profile café Korunní and the results of questionnaires.
Keywords: organizations; Fair Trade; coffee

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 5. 10. 2011
Date of submission: 30. 4. 2012
Date of defense: 10. 5. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/33103/podrobnosti

Files for download

    Last update: