Founding of Franchise Restaurant VAPIANO
Thesis title: | Založení franšízové restaurace VAPIANO |
---|---|
Author: | Holeček, Václav |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Cejthamr, Václav |
Opponents: | Krause, Josef |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této diplomové práce je sestavení podnikatelského záměru na založení franchisové restaurace Vapiano v ČR. Teoretická část této práce se bude věnovat podnikání obecně, kde se seznámíme se základními definicemi a pojmy. V další části si ukážeme, jak by měl vypadat podnikatelský plán a jaké by měl mít náležitosti. Ve třetí kapitole si představíme vybrané legislativní aspekty, které se týkají podnikání v České republice. Půjde především o podmínky nutné k provozování živnosti a volbu právní formy podnikání. V kapitole čtvrté si pak ukážeme, jaké jsou možnosti financování podnikatelského záměru. Pátá kapitola je věnována franchisingu jako specifické formě podnikání. Praktická část této práce bude samotný podnikatelský plán společnosti Norwega, s.r.o., jejímž záměrem je založení restaurace Vapiano v Praze. |
Keywords: | založení; Vapiano; Podnikatelský plán; franšízing; byznys; restaurace |
Thesis title: | Founding of Franchise Restaurant VAPIANO |
---|---|
Author: | Holeček, Václav |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Cejthamr, Václav |
Opponents: | Krause, Josef |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The main goal of this diploma thesis is to create a business plan for setting up a franchise restaurant Vapiano in the Czech Republic. Theoretical part of this thesis is dedicated to entrepreneurship in general, where we will define basic terms. In the next part, we will show what a business plan should look like and what requisites it should have. In the third chapter, we will introduce chosen legislative aspects concerning doing business in the Czech Republic. That will concern especially the conditions necessary for doing business and the choice of the right legal form of the company. In the fourth chapter, we will show what the possibilities of financing the business are. Fifth chapter is dedicated to the franchising as a specific form of business. Practical part of this thesis is going to be the business plan itself, namely business plan of Norwega, LLC, the intention of which is to set up the Vapiano restaurant in Prague. |
Keywords: | franchising; Vapiano; Business plan; setting up; restaurant |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 30. 11. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 1. 6. 2011 |
Date of defense: | 30. 5. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/29200/podrobnosti |