Assessment of compliance with quality management system requirements and benefits of its implementation in a specific organization

Thesis title: Zhodnocení plnění požadavků systému managementu kvality a přínosů jeho zavedení v konkrétní organizaci
Author: Nálevková, Petra
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Hykš, Ondřej
Opponents: Reuterová, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem diplomové práce je zhodnotit na základě informací poskytnutých společností IDC -- FOOD, s.r.o. plnění požadavků kladených normou ISO 9001 na systém managementu kvality a identifikovat možné prostory pro zlepšení. Dále je cílem zhodnotit, jaké dopady mělo zavedení systému managementu kvality na fungování společnosti. Práce se v první části věnuje teoretickému vymezení pojmu kvalita a vývoji péče o kvalitu. Jsou popsány také přístupy k managementu kvality a jejich vývoj. V další části je představena společnost IDC -- FOOD, s.r.o. a dále je pojednáno o tom, jakým způsobem jsou v organizaci zavedeny a plněny požadavky stanovené normou ISO 9001 a jsou identifikována možná zlepšení. V závěru praktické části jsou pak shrnuty dopady zavedení systému managementu kvality na společnost IDC -- FOOD, s.r.o.
Keywords: ISO 9001; systém managementu kvality; IDC - FOOD, s.r.o.
Thesis title: Assessment of compliance with quality management system requirements and benefits of its implementation in a specific organization
Author: Nálevková, Petra
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Hykš, Ondřej
Opponents: Reuterová, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this thesis is to evaluate on the basis of information provided by IDC - FOOD, Ltd. the fulfilment of requirements for ISO 9001 quality management system and identify possible areas for improvement. Furthermore, the aim is to assess the impact the introduction of the quality management system on the functioning of society. The first part of the thesis deals with the theoretical definition of quality and development of care of quality. It also describes approaches to quality management and their development. In the next section IDC - FOOD, Ltd. is introduced, and further it is discussed how the organization implemented and fulfils the requirements of ISO 9001, also possible improvements are identified. At the end of the practical section the impacts of implementing quality management system are then summarized.
Keywords: IDC - FOOD, s.r.o.; ISO 9001; quality management system

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 29. 11. 2011
Date of submission: 15. 5. 2012
Date of defense: 6. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/34844/podrobnosti

Files for download

    Last update: