Assessment of compliance with quality management system requirements and benefits of its implementation in a specific organization
Thesis title: | Zhodnocení plnění požadavků systému managementu kvality a přínosů jeho zavedení v konkrétní organizaci |
---|---|
Author: | Nálevková, Petra |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Hykš, Ondřej |
Opponents: | Reuterová, Hana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem diplomové práce je zhodnotit na základě informací poskytnutých společností IDC -- FOOD, s.r.o. plnění požadavků kladených normou ISO 9001 na systém managementu kvality a identifikovat možné prostory pro zlepšení. Dále je cílem zhodnotit, jaké dopady mělo zavedení systému managementu kvality na fungování společnosti. Práce se v první části věnuje teoretickému vymezení pojmu kvalita a vývoji péče o kvalitu. Jsou popsány také přístupy k managementu kvality a jejich vývoj. V další části je představena společnost IDC -- FOOD, s.r.o. a dále je pojednáno o tom, jakým způsobem jsou v organizaci zavedeny a plněny požadavky stanovené normou ISO 9001 a jsou identifikována možná zlepšení. V závěru praktické části jsou pak shrnuty dopady zavedení systému managementu kvality na společnost IDC -- FOOD, s.r.o. |
Keywords: | ISO 9001; systém managementu kvality; IDC - FOOD, s.r.o. |
Thesis title: | Assessment of compliance with quality management system requirements and benefits of its implementation in a specific organization |
---|---|
Author: | Nálevková, Petra |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Hykš, Ondřej |
Opponents: | Reuterová, Hana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this thesis is to evaluate on the basis of information provided by IDC - FOOD, Ltd. the fulfilment of requirements for ISO 9001 quality management system and identify possible areas for improvement. Furthermore, the aim is to assess the impact the introduction of the quality management system on the functioning of society. The first part of the thesis deals with the theoretical definition of quality and development of care of quality. It also describes approaches to quality management and their development. In the next section IDC - FOOD, Ltd. is introduced, and further it is discussed how the organization implemented and fulfils the requirements of ISO 9001, also possible improvements are identified. At the end of the practical section the impacts of implementing quality management system are then summarized. |
Keywords: | IDC - FOOD, s.r.o.; ISO 9001; quality management system |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 29. 11. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2012 |
Date of defense: | 6. 6. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/34844/podrobnosti |