Analysis passive and active investment strategies

Thesis title: Analýza úspešnosti vybraných pasívnych a aktívnych investičných stratégií
Author: Tomášik, Ivan
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Veselá, Jitka
Opponents: Šoltés, Viktor
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Práca rozoberá v prvej kapitole rozdiely medzi aktívnym a pasívnym prístupom v investovaní. Výhodnosť týchto foriem porovnáva z pohľadu úspešnosti aktívnych fondov pri prekonávaní výnosnosti indexov, veľkosti poplatkov, podielom aktív v jednotlivých formách investovania a v závere rozoberá indexové investovanie spolu s burzovo obchodovanými fondmi. Druhá kapitola sa zaoberá krátkymi predajmi, ich históriou, reguláciou, poplatkami a kritériami, podľa ktorých možno vybrať vhodné akciové tituly pre účely krátkych predajov. V tretej kapitole sú zanalyzované finančné ukazovatele akciových titulov zo zoznamu DSW Watchlist a na základe týchto výsledkov sú zostavené a otestované stratégie krátkych a dlhých predajov. Výsledky z testovania sú uvedené v tretej kapitole a príslušných prílohách.
Keywords: krátke predaje; pasívne investovanie; aktívne investovanie
Thesis title: Analýza úspěšnosti vybraných pasivních a aktivních investičních strategií
Author: Tomášik, Ivan
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Veselá, Jitka
Opponents: Šoltés, Viktor
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Práce rozebírá v první kapitole rozdíly mezi aktivním a pasivním přístupem v investování. Výhodnost těchto forem porovnává z pohledu úspěšnosti aktivních fondů při překonávání výnosnosti indexů, velikosti poplatků, podílem aktiv v jednotlivých formách investování a v závěru rozebírá indexové investování spolu s burzovní obchodovanými fondy. Druhá kapitola se zabývá krátkými prodeji, jejich historií, regulací, poplatky a kritérii podle kterých lze vybrat vhodné akciové tituly pro účely krátkých prodejů. Ve třetí kapitole jsou zanalyzovány finanční ukazatele akciových titulů ze seznamu DSW Watchlist a na základě těchto výsledků jsou sestaveny a otestovány strategie krátkých a dlouhých prodejů. Výsledky z testování jsou uvedeny v samotné třetí kapitole a příslušných přílohách.
Keywords: investiční strategie; aktivní investování; pasivní investování
Thesis title: Analysis passive and active investment strategies
Author: Tomášik, Ivan
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Veselá, Jitka
Opponents: Šoltés, Viktor
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This working paper discusses in its first section differences between active and passive investment strategies. It also deals with convenience of active funds by overcoming returns of indices size of fees and share of assets in active and passive investment forms. It also discusses index investing and exchange traded funds. The second chapter deals with short selling, its history, regulation, fees and criteria for short selling. Last chapter analyzed financial indicators of stock titles from DSW Watchlist. The results of the analysis have been also tested. Results are shown in the third chapter itself and relevant annexes.
Keywords: active investment; passive investment; short selling

Information about study

Study programme: Finance a účetnictví/Finance
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Finance and Accounting
Department: Department of Banking and Insurance

Information on submission and defense

Date of assignment: 22. 3. 2011
Date of submission: 6. 1. 2012
Date of defense: 7. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/31381/podrobnosti

Files for download

    Last update: