Business Valuation of the company Le Montmartre
Thesis title: | Business Valuation of the company Le Montmartre |
---|---|
Author: | Mičudová, Soňa |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Sieber, Patrik |
Opponents: | Špička, Jindřich |
Thesis language: | English |
Abstract: | The goal of the diploma thesis is to evaluate company Le Montmartre located in London to know the value of the company when Le Montmartre will be contained from four food shops. It is important to know the value of the company because Le Montmartre business development will take a lot of owner's energy and personal time, so the future value of the business will be a good motivation for him.. This diploma thesis is divided into 2 sections, theoretical and practical. Practical part involved company's introduction, product portfolio, strategic analysis and finance analysis. Company was evaluated by Free cash flow to firm within two phases. Le Montmartre is analysed and evaluated like two separated entities. Le Montmartre is a patisserie and boulangerie and Le Montmartre as a catering company. The value of Le Montmartre as patisserie and boulangerie is estimated on 2 675 295 pounds and Le Montmartre as catering company on 3 739 700 pounds. Company was evaluated on 31.12.2011 in real prices. |
Keywords: | Le Montmartre; Discounted cash flow to equity; Business valuation |
Thesis title: | Ocenění společnosti Le Montmartre |
---|---|
Author: | Mičudová, Soňa |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Sieber, Patrik |
Opponents: | Špička, Jindřich |
Thesis language: | English |
Abstract: | Cílem mé práce je určit hodnotu společnosti Le Montmartre způsobením v Londýně v případě kvůli zjištěni hodnoty jako motivátoru pro majitele či pokračovat v podnikaní v daným strategickým planu. Práce je rozdělena na dvě části a to na teoretickou a praktickou část. Praktická část zahrnuje představení společnosti a její produktového portfolia, strategickou analýzu a finanční analýzu. Společnost byla oceněna pomocí dvoufázový metody peněžních toku pře vlastníkův. Le Montmartre bylo analyzované a oceněni jako dvě samostatné jednotky. Le Montmartre jako pekárna a cukrárna a Le Montmartre, která se koncentruje na cateringový servis. Hodnota Le Montmartre jako pekárny a cukrárny byla odhadnuta na 2 675 295 libier a Le Montmartre jako cateringová společnost na 3 739 700 libier. Společnost byla oceněna ke dni 31.12.2011 v reálných hodnotách. |
Keywords: | FCFE; Le Montmartre; Ocenení podniku |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | The Department of Business Economics |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 9. 4. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 30. 11. 2010 |
Date of defense: | 6. 6. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/26129/podrobnosti |