The process of Liquidation and the Position of a Liquidator

Thesis title: Proces likvidácie a postavenie likvidátora obchodných spoločností
Author: Turčinová, Miroslava
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kříž, Radim
Opponents: Hásová, Jiřina
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cieľom mojej bakalárskej práce je predstavenie právnej úpravy zrušenia spoločnosti a následnej likvidácie. V práci píšem aj o zrušení spoločnosti bez likvidácie,no vzhľadom na plánovaný obsah práce a vyššiemu výskytu v praxi sa detailnejšie zaoberám zrušeniu spoločnosti s dobrovoľnou alebo nedobrovoľnou likvidáciou. V prvej časti práce vymenúvam a objasňujem dôležité pojmy pre lepšie pochopenie látky a následne už detailne popisujem proces samotnej likvidácie "od A po Z". V poslednej kapitole sa venujem čisto "hlavnej postave" celého procesu a to likvidátorovi. Práca má za úlohu čo najzrozumiteľnejšie usporiadať proces likvidácie do jednotlivých fáz procesu a sprístupniť ju tak okrem priamo zainteresovaných aj bežnej verejnosti, alebo osobám bez právnického vzdelania.
Keywords: likvidátor; likvidácia; zrušenie spoločnosti
Thesis title: Proces likvidace a postavení likvidátora obchodních společností
Author: Turčinová, Miroslava
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Kříž, Radim
Opponents: Hásová, Jiřina
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce je představení právní úpravy zrušení společnosti a následné likvidace. V práci píšu i o zrušení společnosti bez likvidace, no vzhledem na plánovaný obsah práce a vyššímu výskytu v praxi se detailněji zaobírám zrušení společnosti s dobrovolnou a nedobrovolnou likvidací. V první části vyjmenúvám a objasňuju důležité pojmy pro lepší pochopení látky a následně již detailně popisuju proces samotné likvidace "od A po Z". V poslední kapitole sa věnuji čistě "hlavné postavě" celého procesu a to likvidátorovi. Práce má za úlohu co nejsrozumitelněji uspořádat proces likvidace do jednotlivých fáz procesu a zpřístupnit ji tak kromě přímo zainteresovaných i běžné veřejnosti nebo osobám bez právnického vzdělání.
Keywords: likvidace; likvidátor; zrušení společnosti
Thesis title: The process of Liquidation and the Position of a Liquidator
Author: Turčinová, Miroslava
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kříž, Radim
Opponents: Hásová, Jiřina
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The purpose of my bachelor thesis is to introduce the legislation of the dissolution of the company and the following liquidation. In the thesis I also mention the dissolution of the company without liquidation but on the basis of the planned work content I focus on the dissolving of a company with a voluntary and involuntary liquidation. In the first section of the thesis I name and define the important terms for better understanding of the topic following with the explanation of the whole process of the liquidation "from A to Z". In the last chapter I focus on the "main character" of the whole process of the liquidation, the liquidator. The thesis is formed to organize the liquidation in each stage of its process and to conveniently explain the process of liquidation step by step and allow access to the common public or to the individuals without a legal background.
Keywords: liquidator; liquidation; dissolution of the company

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Business and European Law

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 2. 2012
Date of submission: 20. 5. 2012
Date of defense: 12. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/36058/podrobnosti

Files for download

    Last update: