The quality of cheeses on the Czech market

Thesis title: Kvalita sýrů na českém trhu
Author: Vlčková, Lucie
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Kořánová, Helena
Opponents: Hůlová, Marie
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této práce bylo porovnat kvalitu vybraných sýrů na českém trhu a zjistit, zda cena ovlivňuje kvalitu daného produktu. V teoretické části práce se nachází obecný popis sýrů, legislativní požadavky na kvalitu sýrů a popis kontrolních mechanismů kvality. V praktické části se nachází test organoleptických vlastností vybraných sýrů, kterým byla zjištěna kvalita u jednotlivých vzorků sýrů. Na závěr jsou shrnuty veškeré zjištěné informace.
Keywords: test organoleptických vlastností; sýr; kvalita
Thesis title: The quality of cheeses on the Czech market
Author: Vlčková, Lucie
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kořánová, Helena
Opponents: Hůlová, Marie
Thesis language: Česky
Abstract:
The goal of this thesis was to compare the quality of selected cheeses on the Czech market and determine whether the price affects the quality of the product. The theoretical part is a general description of the cheese, the legislative requirements for the quality of cheese and description of quality control mechanisms. The practical part of the thesis contains organoleptic test of selected cheeses. The conclusion summarizes all the findings.
Keywords: quality; cheese; organoleptic test

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 6. 3. 2012
Date of submission: 15. 5. 2012
Date of defense: 19. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/36592/podrobnosti

Files for download

    Last update: