Quality of food on the Czech market from the perspective of consumers
Thesis title: | Kvalita potravin na českém trhu z pohledu spotřebitelů |
---|---|
Author: | Vajnerová, Veronika |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Zeman, Jiří |
Opponents: | Filipová, Alena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této práce je zjistit, jak vnímají spotřebitelé kvalitu potravin na českém trhu. V první části práce jsou zpracovaná teoretická východiska této problematiky, jako je platná legislativa, značky kvality, dále pak nákupní chování spotřebitelů, jeho výzkum a faktory, které ho ovlivňují, a průběh kupního rozhodovacího procesu. V druhé části práce jsou prezentovány výsledky vlastního dotazníkového průzkumu. |
Keywords: | spotřebitel; značky kvality; kvalita potravin |
Thesis title: | Quality of food on the Czech market from the perspective of consumers |
---|---|
Author: | Vajnerová, Veronika |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Zeman, Jiří |
Opponents: | Filipová, Alena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this thesis is to find out how consumers perceive the quality of food on the Czech market. The first part of the thesis introduces theoretical basis, such as legislation, quality marks, as well as consumer behavior, his research and the factors that influence him, and a purchasing decision making process. The second part presents the results of a questionnaire survey. |
Keywords: | quality marks; quality of food; consumer |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 12. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 30. 4. 2012 |
Date of defense: | 19. 6. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/33704/podrobnosti |