Quality of food on the Czech market from the perspective of consumers

Thesis title: Kvalita potravin na českém trhu z pohledu spotřebitelů
Author: Vajnerová, Veronika
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Zeman, Jiří
Opponents: Filipová, Alena
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této práce je zjistit, jak vnímají spotřebitelé kvalitu potravin na českém trhu. V první části práce jsou zpracovaná teoretická východiska této problematiky, jako je platná legislativa, značky kvality, dále pak nákupní chování spotřebitelů, jeho výzkum a faktory, které ho ovlivňují, a průběh kupního rozhodovacího procesu. V druhé části práce jsou prezentovány výsledky vlastního dotazníkového průzkumu.
Keywords: spotřebitel; značky kvality; kvalita potravin
Thesis title: Quality of food on the Czech market from the perspective of consumers
Author: Vajnerová, Veronika
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Zeman, Jiří
Opponents: Filipová, Alena
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this thesis is to find out how consumers perceive the quality of food on the Czech market. The first part of the thesis introduces theoretical basis, such as legislation, quality marks, as well as consumer behavior, his research and the factors that influence him, and a purchasing decision making process. The second part presents the results of a questionnaire survey.
Keywords: quality marks; quality of food; consumer

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Retailing and Commercial Communications

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 12. 2011
Date of submission: 30. 4. 2012
Date of defense: 19. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/33704/podrobnosti

Files for download

    Last update: