Evaluation of a Photovoltaic Power Plant

Thesis title: Ocenenie fotovoltaickej elektrárne
Author: Hrubjáková, Martina
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Krause, Josef
Opponents: Scholleová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie hodnoty podniku, ktorého účelom existencie je výstavba a prevádzka fotovoltaickej elektrárne, ku dňu 31.12.2011 za účelom jeho potenciálneho predaja. Práca pozostáva z teoretickej časti, ktorej obsahom je vymedzenie základných pojmov a postupov oceňovania, a z praktickej časti, ktorá je aplikáciou získaných teoretických poznatkov na konkrétny podnik. Stručné predstavenie oceňovanej spoločnosti je nasledované strategickou analýzou, ktorá vyhodnocuje najvýznamnejšie príleţitosti a hrozby pre podnik v budúcnosti. Spolu so zhodnotením dosiahnutých výsledkov spoločnosti v minulosti predstavuje odrazový bod pre zostavenie finančného plánu. V závere práce sa nachádza samotné ocenenie podniku v dvoch variantách, a to za predpokladu likvidácie podniku po uplynutí určitej doby a za predpokladu jeho pokračujúcej činnosti. Výrok o hodnote podniku dopĺňa zhodnotenie projektu z pohľadu investora.
Keywords: elektráreň; fotovoltaika; solárna; slnečná energia; ocenenie ; OZE; obnoviteľné zdroje; investícia; hodnota podniku; fotovoltaická
Thesis title: Ocenění fotovoltaické elektrárny
Author: Hrubjáková, Martina
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Krause, Josef
Opponents: Scholleová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku, jehož účelem existence je výstavba a provoz fotovoltaické elektrárny, ke dni 31.12.2011 za účelem jeho potenciálního prodeje. Práce sestává z teoretické části, jejímž obsahem je vymezení základních pojmů a postupů oceňování, a z praktické části, která je aplikací získaných teoretických poznatků na konkrétní podnik. Stručné představení oceňované společnosti je následováno strategickou analýzou, která vyhodnocuje nejvýznamnější příležitosti a hrozby pro podnik v budoucnu. Spolu se zhodnocením dosažených výsledků společnosti v minulosti představuje odrazový bod pro sestavení finančního plánu. V závěru práce se nachází samotné ocenění podniku ve dvou variantách, a to za předpokladu likvidace podniku po uplynutí určité doby a za předpokladu jeho pokračující činnosti. Výrok o hodnotě podniku doplňuje zhodnocení projektu z pohledu investora.
Keywords: fotovoltaika; investice; hodnota podniku; fotovoltaická; solární; sluneční energie; ocenění; OZE; obnovitelné zdroje; elektrárna
Thesis title: Evaluation of a Photovoltaic Power Plant
Author: Hrubjáková, Martina
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Krause, Josef
Opponents: Scholleová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The aim of this master's thesis is the evaluation of a company, of which the purpose of its existence is the development and running of a photovoltaic power plant. The estimated value refers to December 31st, 2011 and is determined for the purpose of potential sale of the company. The thesis consists of theoretical part, which includes determination of basic terms and concept of the evaluation process, and the practical application of theoretical knowledge on the specific company. A brief presentation of the company is followed by the strategic analysis, which identifies the most important opportunities and threats for the company in the future. Together with a review of previous company's financial results it represents the initial point for the preparation of a financial plan. The final part of the thesis includes the evaluation of the company in two versions. The first one is based on the assumption of termination company's activity after a specific period. The second one is based on the going-concern principle. The statement about the value of the company is supplemented by the valuation of the investment project.
Keywords: solar energy; renewable resources; photovoltaic; power plant; evaluation; of the company; investment

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: The Department of Business Economics

Information on submission and defense

Date of assignment: 12. 10. 2011
Date of submission: 14. 12. 2012
Date of defense: 30. 1. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/33359/podrobnosti

Files for download

    Last update: