Analysis of the loyalty programme of Ambiente restaurants

Thesis title: Analýza vernostného programu reštaurácii Ambiente
Author: Čuchranová, Mária
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Postler, Milan
Opponents: Berglová, Pavla
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca sa zameriava na oblasť vernostného programu. Jej cieľom je analýza vernostného programu reštaurácií Ambiente s názvom Program pre priateľov dobrého jedla a jeho porovnanie so spôsobom odmeňovania zákazníkov, ktorý spoločnosť využívala pred spustením programu. Teoretická časť popisuje najprv umiestnenie vernostného programu v marketingu, kde sú vysvetlené základné pojmy ako marketingová a komerčná komunikácia, marketingový mix, komunikačný mix, podpora predaje a jej jednotlivé formy. V súvislosti s vernostným programom sú ďalej vysvetlené pojmy vernosť zákazníka, jeho spokojnosť a hodnota. Ďalej obsahuje oblasť riadenia vzťahov so zákazníkmi a možnosti merania vernostného programu. V praktické časti je predstavená skupina reštaurácií Ambiente, jej predošlý spôsob odmeňovania zákazníkov a popis nového vernostného programu.
Keywords: zákazník; reštaurácia; lojalita; vernostný program; marketingová komunikácia
Thesis title: Analýza věrnostního programu restaurací Ambiente
Author: Čuchranová, Mária
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Postler, Milan
Opponents: Berglová, Pavla
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na oblast věrnostního programu. Jejím cílem je analýza věrnostního programu restaurací Ambiente s názvem Program pro přátelé dobrého jídla a jeho srovnání se způsobem odměňování zákazníků, který společnost využívala před spuštěním programu. Teoretická část popisuje nejdřív umístnění věrnostního programu v marketingu, kde jsou vysvětleny základní pojmy jako marketingová a komerční komunikace, marketingový mix, komunikační mix, podpora prodeje a její jednotlivé formy. V souvislosti s věrnostním programem jsou objasněny pojmy věrnost zákazníka, jeho spokojenost a hodnota. Dále je popsaná oblast řízení vztahů se zákazníky a možnosti měření věrnostního programu. V praktické části je představená skupina restaurací Ambiente, její předchozí způsob odměňovaní zákazníků a popis nového věrnostního programu.
Keywords: loajalita; marketingová komunikace; restaurace; věrnostní program; zákazník
Thesis title: Analysis of the loyalty programme of Ambiente restaurants
Author: Čuchranová, Mária
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Postler, Milan
Opponents: Berglová, Pavla
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The thesis is focused on the area of loyalty programme. Its aim is to analyse the loyalty programme of Ambiente restaurants called The Programme for Friends of Good Food and to compare it with the old method of rewarding customers that the company used to have before they launched the programme. The theoretical part of this thesis describes the position of loyalty programme in marketing and explains the basic terms as marketing and commercial communication, marketing mix, communication mix, sales promotion and its different forms. In connection with the loyalty programme, the terms as customer loyalty, satisfaction and value are explained. It is also described the customer relationship management and the ways how the loyalty programme can be measured. In practical part, there is an introduction of the Ambiente restaurants group and its previous method of rewarding customers and description of the new loyalty programme.
Keywords: marketing communication; loyalty programme; restaurant; customer

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Retailing and Commercial Communications

Information on submission and defense

Date of assignment: 1. 12. 2011
Date of submission: 14. 12. 2012
Date of defense: 7. 2. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/34892/podrobnosti

Files for download

    Last update: