Franchising with a focus on gastronomy

Thesis title: Franchising se zaměřením na gastronomii
Author: Burianová, Iveta
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Němečková, Iveta
Opponents: Hinčica, Vít
Thesis language: Česky
Abstract:
Teoretická část představí charakteristiku franchisingu a způsob založení franchisového podniku, včetně popisu důležitých dokumentů. Tato část současně zdůrazní hlavní výhody a nevýhody plynoucí z této metody podnikání. Praktická část se zaměří na franchising v praxi. Na příkladu konkrétní společnosti zaměřené na gastronomii (Ambiente) ukáže způsob jeho fungování, výhody a nevýhody a postup při otevření nové franchisové pobočky, včetně marketingových a jiných služeb.
Keywords: koncept; franchisová pobočka; gastronomie; franchisant; franchisor; franchising; restaurace Ambiente
Thesis title: Franchising with a focus on gastronomy
Author: Burianová, Iveta
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Němečková, Iveta
Opponents: Hinčica, Vít
Thesis language: Česky
Abstract:
The theoretical part introduces the main characteristic of the franchising and the way of establishment of this enterprise, including the description of the important documents. This part simultaneously points out advantages and disadvantages resulting from this method of entrepreneurship. The practical part concentrates on the franchising in the practice. On an example of the particular company specialized in gastronomy (Ambiente), it shows the way of running the franchising, advantages and disadvantages and the procedure when opening a new franchise branch, including the marketing and other services.
Keywords: franchisee; concept; Ambiente restaurants; gastronomy; franchise branche; franchiser; franchising

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 24. 9. 2012
Date of submission: 15. 4. 2013
Date of defense: 21. 5. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/38757/podrobnosti

Files for download

    Last update: