The world market of cocoa and sugar
Thesis title: | Svetový trh kakaa a cukru |
---|---|
Author: | Gašková, Zuzana |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Bolotov, Ilya |
Opponents: | Čajka, Radek |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | Práca sa zaoberá analýzou svetového trhu kakaa a cukru. Je rozdelená do troch častí. V prvej časti je stručne popísaná botanická charakteristika komodít kakaové bôby, cukrová repa a cukrová trstina, proces ich spracovania a najvýznamnejší producenti. Druhá časť analyzuje trh s danými komoditami. Sleduje trendy producentov a spotrebiteľov v priebehu uplynulých 70 rokov. Popisuje vývoj cien za komodity. Tretia záverečná časť je venovaná konceptu Fair Trade so zameraním na kakao a cukor. |
Keywords: | svetový trh; fair trade; cukor; kakao |
Thesis title: | Světový trh kakaa a cukru |
---|---|
Author: | Gašková, Zuzana |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Bolotov, Ilya |
Opponents: | Čajka, Radek |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | Práce se zabývá analýzou světového trhu s kakaem a cukrem. Je rozdělená do třech částí. V první části je stručně popsaná botanická charakteristika komodit kakaové boby, cukrová řepa a cukrová třtina, proces jejich zpracování a nejvýznamnější producenti. Druhá část analyzuje trh s danými komoditami. Sleduje trendy producentů a spotřebitelů v průběhu uplynulých 70 let. Popisuje vývin cen za komodity. Třetí závěrečná část je věnována konceptu Fair Trade se zaměřením na kakao a cukr. |
Keywords: | fair trade; cukr; kakao; světový trh |
Thesis title: | The world market of cocoa and sugar |
---|---|
Author: | Gašková, Zuzana |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Bolotov, Ilya |
Opponents: | Čajka, Radek |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | The thesis analyses the world market of cocoa and sugar. The paper is devided into three parts. The first part briefly describes the botanical characteristic of cocoa beans, sugar beet and sugar cane, the processing of plants and the most important producers. The second part analyses the market of mentioned commodities. It monitors the trend of producers and consumers over the past 70 years. It describes the evolution of commodity prices. The third final section describes the concept of Fair Trade focusing on cocoa and sugar. |
Keywords: | cocoa; world market; Fair Trade; sugar |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 29. 5. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 30. 4. 2013 |
Date of defense: | 21. 5. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/37813/podrobnosti |