The restaurant business plan

Thesis title: Podnikatelský plán restaurace
Author: Yusupova, Guzel
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Svobodová, Ivana
Opponents: Müllerová, Jana
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem mé diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu menší restaurace, která je zaměřena na zdravou a jednoduchou kuchyni z čerstvých sezonních a lokálních surovin a zhodnocení reálnosti záměru prostřednictvím finanční analýzy. V teoretické části své práce jsem popsala postup, kterého se obecně drží v praxi při sestavování podnikatelských plánů, popsala jsem zde také legislativu a postupy získání potřebných oprávnění. Náplní praktické části práce bude již samotný podnikatelský plán restaurace "Eat Simple" se strategickými analýzami vnějšího a vnitřního prostředí, marketingovým plánem a finanční analýzou. Na konci praktické části zpracují finanční plán společnosti a zhodnotím pomoci SWOT analýzy její silné a slabé stránky.
Keywords: lokální produkce; životní styl; restaurace
Thesis title: The restaurant business plan
Author: Yusupova, Guzel
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Svobodová, Ivana
Opponents: Müllerová, Jana
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this Master's thesis is to create a business plan for rather a small restaurant that focuses on healthy, simple recipes using only fresh seasonal and local ingredients. Part of this business plan is also to evaluate the feasibility of the project through financial analysis. In theoretical part of this work I described steps which are taken and the rules that are generally kept through the process of making the business plan. The legislation and obligatory procedures the entrepreneur has to go through were also described in this part. The practical part obtains the actual business plan of the restaurant called "Eat Simple". In this part where different analysis of the market environment, marketing and financial plans could be found. At the end of the thesis you can also find the SWOT analysis of the restaurant which evaluate its strengths and weaknesses.
Keywords: eat healthy; eat simple; lifestyle

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 31. 10. 2012
Date of submission: 31. 5. 2013
Date of defense: 29. 5. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/40211/podrobnosti

Files for download

    Last update: