Analysis of Hospitality Facilities on a Selected Tourist Trail
Thesis title: | Analýza sítě pohostinských zařízení na vybrané turistické trase |
---|---|
Author: | Cypriánová, Michaela |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Jarolímková, Liběna |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá analýzou sítě pohostinských zařízení na vybrané turistické trase. Je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je věnována významu stravovacích a ubytovacích služeb v cestovním ruchu a dělení pohostinských zařízení. Druhá kapitola popisuje lokalitu CHKO Český ráj a město Turnov jako srdce Českého ráje. Třetí kapitola obsahuje charakteristiku lokality Zlatá stezka Českého ráje a popis nejznámějších turistických atraktivit, které se nacházejí na vybraném úseku stezky. Tato kapitola ale především analyzuje stravovací a ubytovací zařízení na tomto úseku a detailně porovnává dvě vybrané restaurace a hotely. Poslední kapitola shrnuje zjištění a dává doporučení. |
Keywords: | Zlatá stezka Českého ráje; ubytovací zařízení; stravovací zařízení |
Thesis title: | Analysis of Hospitality Facilities on a Selected Tourist Trail |
---|---|
Author: | Cypriánová, Michaela |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Jarolímková, Liběna |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis deals with the analysis of hospitality facilities on a selected tourist trail. It is divided into four chapters. First chapter is devoted to the importance of catering and accommodation services in tourism and to the division of food and beverage and accommodation facilities. Seconde chapter describes the region Bohemian Paradise, the Protected Landscape Area, and the town Turnov as the heart of the Bohemian Paradise. Third chapter includes the description of the Bohemian Paradise Gold Trail and the most popular tourist attractions situated on the selected part of the trail. But this chapter mostly focuses on the analysis of food and beverage and accommodation facilities on this part of the trail and detailed comparison of two chosen restaurants and hotels. The last chapter sums up findings and gives recommendations. |
Keywords: | food and beverage facilities; the Bohemian Paradise Gold Trail; accommodation facilities |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 3. 10. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2013 |
Date of defense: | 5. 6. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/39265/podrobnosti |