Input evaluation of sustainable consumption and production upgrade options

Thesis title: Vstupní hodnocení možností inovací udržitelné spotřeby a výroby ve vybraném podniku
Author: Kodejšová, Tereza
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Růžička, Pavel
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem diplomové práce je aplikace metodiky vstupního hodnocení udržitelné spotřeby a výroby ve vybraném podniku. Tato metodika je v rámci diplomové práce aplikována na konkrétním podniku a zjišťuje potenciál ke zlepšení ve všech jeho částech, to znamená v celém systému spotřeby a výroby ovlivňované podnikem včetně zahrnutí veškerých ekonomických, environmentálních a sociálních aspektů. Výsledkem tohoto hodnocení je soubor navržených opatření, u nichž jsou vyčísleny přepokládané náklady na jejich realizaci, doba návratnosti a dále také efekty s těmito přínosy. Tato opatření jsou doporučena podniku k realizaci za účelem dosažení úspor, zvýšení konkurenceschopnosti, zlepšení ekonomických výsledků, posílení společenské prestiže, snížení zátěže životního prostředí a dalších efektů.
Keywords: udržitelná spotřeba a výroba; inovace; vstupní hodnocení
Thesis title: Input evaluation of sustainable consumption and production upgrade options
Author: Kodejšová, Tereza
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Růžička, Pavel
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of the thesis is the application of input evaluation methods related to sustainable consumption and production in a selected company. within the thesis This methodology is applied to a specific enterprise and identifies potential for improvement in all its parts, i.e. in the whole system of production and consumption influenced by the enterprise including the incorporation of all economic, environmental and social aspects. The result of this evaluation is a set of proposed measures, the anticipated implementation costs of which are calculated in relation to their realization, payback period and also the effects of these benefits. These measures are recommended to the enterprise for implementation in order for it to achieve savings, increased competitiveness, improved economic performance, strengthen social prestige, and reduce the negative environmental impact and other effects.
Keywords: innovation; sustainable consumption and production; Input evaluation

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 2. 11. 2011
Date of submission: 2. 5. 2013
Date of defense: 5. 6. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/34318/podrobnosti

Files for download

    Last update: