Establishment of Czech restaurant in Mexico
Thesis title: | Založení české restaurace v Mexiku |
---|---|
Author: | Patočka, Tomáš |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Lorenc, Miroslav |
Opponents: | Krčmář, Michal |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato práce se zabývá analýzou mexického podnikatelského prostředí, která je následně využita pro tvorbu konkrétního podnikatelského plánu - založení české restaurace v Mexiku. Práce poskytuje analýzu základních odlišností, bariér i příležitostí mexického trhu a ukazuje složitost podnikání pro české subjekty na mexickém území. Na základě této analýzy je představen obchodní plán pro účely založení typicky české restaurace v hlavním městě Mexico City. Plán v sobě odráží veškeré specifika odlišného trhu s přihlédnutím k patřičnému odvětví. V plánu jsou identifikovány nezbytné kroky a činnosti, které jsou pro úspěch tohoto záměru podstatné a ukazují náročnost jeho realizace. Touto prací se dospělo k závěru, že daný podnikatelský záměr má šanci na úspěch, a jeho realizace tak má smysl. |
Keywords: | podnikání v Mexiku; zahájení podnikatelské činnosti v Mexiku; mexické podnikatelské prostředí; česká restaurace v Mexiku; Mexiko |
Thesis title: | Establishment of Czech restaurant in Mexico |
---|---|
Author: | Patočka, Tomáš |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Lorenc, Miroslav |
Opponents: | Krčmář, Michal |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The thesis focuses on a Mexican business environment analysis which is subsequently used for creating the concrete business plan - establishing Czech restaurant in Mexico. The thesis provides analysis of essential differences, barriers and opportunities of Mexican market and it exposes complexity of doing business by Czech entities in the mexican area. Based on the analysis the business plan for purpose of establishing typical Czech restaurant in Mexico City is presented. The plan reflects entire specifics of a different market with regard to the relating branch. The essential steps and necessary activities are identified in the plan. They expose the difficulty of making this plan real. The thesis draws the conclusion that the business plan has a chance to succeed and its realization is meaningful. |
Keywords: | Mexico; doing business in Mexico; starting new business in Mexico; Czech restaurant in Mexico; Mexican business environment |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 17. 12. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 1. 6. 2013 |
Date of defense: | 6. 6. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/40690/podrobnosti |