Social Situation Sustainability at the Economic Crisis Time

Thesis title: Udržitelnost sociální situace obyvatelstva v období hospodářské krize
Author: Janák, Karel
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Bartošová, Jitka
Opponents: Krejčová, Iva
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem mé bakalářské práce je analýza udržitelnosti sociální situace obyvatelstva v období hospodářské krize. Proto budu analyzovat procento obyvatel ohrožených relativní chudobou, efektivnost sociálních transferů a s tím související vývoj příjmů a výdajů státního rozpočtu ve sledovaném období. Budu se zabývat především vývojem mandatorních výdajů ve státním rozpočtu.
Keywords: mandatorní výdaje; sociální transfery; chudoba; hospodářská krize; sociální situace
Thesis title: Social Situation Sustainability at the Economic Crisis Time
Author: Janák, Karel
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Bartošová, Jitka
Opponents: Krejčová, Iva
Thesis language: Česky
Abstract:
The objective of my bachelor's work is the analysis of sustainability social situation of the population in the period of economic crisis. Therefore I will analyze the percentage of the population, that is threatened by the relative poverty, efficiency of social transfers and the related development of revenues and expenditures of the state budget in the monitored period. I will deal mainly with the development of mandatory expenditures in the state budget.
Keywords: mandatory expenditures; social transfers; poverty; economic crisis; social situation

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Exact Methods

Information on submission and defense

Date of assignment: 17. 9. 2011
Date of submission: 10. 5. 2012
Date of defense: 6. 6. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/32767/podrobnosti

Files for download

    Last update: