Cílem této diplomové práce je stanovit odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti Moravskoslezské cukrovary, a.s. ke dni 28. 2. 2013. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to do části teoreticko-metodologické a části praktické. Teoretická část uvádí čtenáře do problematiky oceňování podniku a vysvětluje nejdůležitější pojmy vyskytující se v části praktické. Praktická část obsahuje finanční a strategickou analýzu, jejichž cílem je posouzení finančního zdraví podniku, zhodnocení vn... show full abstractCílem této diplomové práce je stanovit odhad tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti Moravskoslezské cukrovary, a.s. ke dni 28. 2. 2013. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to do části teoreticko-metodologické a části praktické. Teoretická část uvádí čtenáře do problematiky oceňování podniku a vysvětluje nejdůležitější pojmy vyskytující se v části praktické. Praktická část obsahuje finanční a strategickou analýzu, jejichž cílem je posouzení finančního zdraví podniku, zhodnocení vnitřního a vnějšího prostředí, ve kterém podnik působí a prognóza celkového výnosového potenciálu společnosti. Následuje plán generátorů hodnoty a sestavený na jeho základě finanční plán v rozsahu: rozvaha, výkaz zisku a ztrát a výkaz peněžních toků. Poslední část obsahuje ocenění podniku provedené pomocí výnosové metody DCF Equity, doplňkovou metodou slouží metoda EVA. Diskontní míra je stanovena pomocí modelu CAPM. |