The operation of catering facility in the UK
Thesis title: | Provoz gastronomického zařízení ve Velké Británii |
---|---|
Author: | Josypenkova, Anastázie |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce je provozní analýza vybraného gastronomického zařízení ve Velké Británii, nacházející se v centru města Folkestone na jihovýchodním pobřeží. Práce je rozdělena do čtyř systematických celků. První se týká postavení stravovacích služeb v cestovním ruchu, přibližující jejich charakteristiku, význam, formy a funkce, podmínky provozu gastronomických zařízení, jejich klasifikace a typologie. Další kapitolu tvoří charakteristika lokality vybrané gastronomické provozovny a postavení této oblasti v cestovním ruchu. Daná kapitola charakterizuje cestovní ruch v Británii a následně popisuje oblast Kentu a Folkestone. Hlavní kapitolou je kapitola analyzující vybrané gastronomické zařízení. Poslední část této práce tvoří zhodnocení současné situace pomocí SWOT analýzy provozovny a doporučení pro její zlepšení. |
Keywords: | cestovní ruch; gastronomie; Velká Británie |
Thesis title: | The operation of catering facility in the UK |
---|---|
Author: | Josypenkova, Anastázie |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this thesis is the analysis of the selected operating catering facility in the UK, located in the center of Folkestone on the southeast coast. The thesis is divided into four thematic parts. The first concerns the position of catering services in the tourism industry, approaching their characteristics, meaning, form and function, the conditions of catering facilities operation, their classification and typology. The second chapter describes tourism in Britain and describes the area of Kent and Folkestone. The main part is the one that analysis the chosen catering facility. The last part is an evaluation of the current situation of company and recommendations for its improvement. |
Keywords: | tourism; Great Britain; catering |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 16. 10. 2013 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2014 |
Date of defense: | 9. 6. 2014 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/44961/podrobnosti |