The operation of catering facility in the UK

Thesis title: Provoz gastronomického zařízení ve Velké Británii
Author: Josypenkova, Anastázie
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Kondrashov, Alexey
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je provozní analýza vybraného gastronomického zařízení ve Velké Británii, nacházející se v centru města Folkestone na jihovýchodním pobřeží. Práce je rozdělena do čtyř systematických celků. První se týká postavení stravovacích služeb v cestovním ruchu, přibližující jejich charakteristiku, význam, formy a funkce, podmínky provozu gastronomických zařízení, jejich klasifikace a typologie. Další kapitolu tvoří charakteristika lokality vybrané gastronomické provozovny a postavení této oblasti v cestovním ruchu. Daná kapitola charakterizuje cestovní ruch v Británii a následně popisuje oblast Kentu a Folkestone. Hlavní kapitolou je kapitola analyzující vybrané gastronomické zařízení. Poslední část této práce tvoří zhodnocení současné situace pomocí SWOT analýzy provozovny a doporučení pro její zlepšení.
Keywords: cestovní ruch; gastronomie; Velká Británie
Thesis title: The operation of catering facility in the UK
Author: Josypenkova, Anastázie
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Kondrashov, Alexey
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this thesis is the analysis of the selected operating catering facility in the UK, located in the center of Folkestone on the southeast coast. The thesis is divided into four thematic parts. The first concerns the position of catering services in the tourism industry, approaching their characteristics, meaning, form and function, the conditions of catering facilities operation, their classification and typology. The second chapter describes tourism in Britain and describes the area of Kent and Folkestone. The main part is the one that analysis the chosen catering facility. The last part is an evaluation of the current situation of company and recommendations for its improvement.
Keywords: tourism; Great Britain; catering

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 16. 10. 2013
Date of submission: 15. 5. 2014
Date of defense: 9. 6. 2014
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/44961/podrobnosti

Files for download

    Last update: