Analysis and proposal of optimization of information, production and control systems (the selected organization)

Thesis title: Analýza a návrh optimalizace informačních, produkčních a řídících systémů ve vybrané organizaci
Author: Baláž, Martin
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Malinová, Ludmila
Opponents: Říhová, Zora
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje zefektivnění fungování systémů v malém podniku zaměřeném na gastronomii. Hlavní cílem práce je analýza a následný návrh optimalizace a doporučení k informačnímu, produkčnímu a řídicímu systému v konkrétní organizaci. První částí práce je nutný teoretický základ související s tématem, dále je popis metodiky zpracování práce. Třetí část, praktická, obsahuje obecnou charakteristiku podniku, analýzu současného stavu a dotazníkový výzkum. V poslední části práce je návrh optimalizace a doporučení k potřebným částem vyplývajícím z analýzy a průzkumu. Výsledkem práce je analýza podniku v oblasti objednávkového systému a jejím hlavním přínosem jsou změny provedené v restauraci na základě uvedených doporučení.
Keywords: informační potřeba; dotazník; systém; objednávka; restaurace; proces; hypotéza; analýza; organizace
Thesis title: Analysis and proposal of optimization of information, production and control systems (the selected organization)
Author: Baláž, Martin
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Malinová, Ludmila
Opponents: Říhová, Zora
Thesis language: Česky
Abstract:
This bachelor thesis deals with streamlining the functioning of the systems in a small company focused on gastronomy. The main goal of this work is the analysis and subsequent optimization proposal and recommendations to the information, and production and control system in a particular organization. The first part is necessary theoretical basis related to the topic,then there is description of the processing methodology of the work. The third part, practical, contains the general characteristics of the company, analysis of the current situation and questionnaire survey. In the last part there is the optimization proposal and recommendations for needed parts from the analysis and the survey. The result is analysis of the company in order system and its main benefit are changes made in the restaurant on the basis of these recommendations.
Keywords: analysis; organization; information needs; hypothesis; system; order; restaurant; process; questionnaire

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Informatika
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Systems Analysis

Information on submission and defense

Date of assignment: 18. 12. 2013
Date of submission: 12. 5. 2014
Date of defense: 20. 6. 2014
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/46083/podrobnosti

Files for download

    Last update: