Business Plan – healthy fast food

Thesis title: Podnikatelský plán - zdravý fast food
Author: Dědková, Lenka
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Špička, Jindřich
Opponents: Machek, Ondřej
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu v oblasti veřejného stravování. Přesněji se jedná o podnik rychlého občerstvení nabízející produkty zdravé výživy. Podnikatelský nápad vznikl na základě trendů dnešní doby, kterými jsou stále větší orientace spotřebitelů na nákup potravin s ověřitelným původem a orientace na zdravý životní styl. Samotná práce je rozdělená do čtyř částí. První část úvod vysvětluje motivy pro zvolení tématu diplomové práce. V druhé části jsou pak shrnuty teoretické poznatky vycházející z odborné literatury o tom, jak tvořit podnikatelský plán, jak volit právní formu podnikání a legislativní požadavky v tomto odvětví. Třetí částí je část praktická, kde je popsán samotný podnikatelský záměr. Jsou zde uvedeny dílčí analýzy trhu, jako analýza konkurence, dodavatelů a zákazníků. Dále je zde uveden finanční plán doplňující analýzy čísly. V poslední části diplomové práce, závěru, je pak vyhodnocen celý podnikatelský záměr a jeho realizovatelnost a jsou zde uvedeny možná využití do budoucna.
Keywords: podnikání; rychlé občerstvení; podnikatelský plán; zdravé stravování
Thesis title: Business Plan – healthy fast food
Author: Dědková, Lenka
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Špička, Jindřich
Opponents: Machek, Ondřej
Thesis language: Česky
Abstract:
This Master's Thesis deals with the processing of business plan in the public sector of catering and hospitality. More precisely, it is a fast food offering healthy nutrition products. The business idea was based on the trends of today, which are increasing orientation of consumers to buy food with a verifiable origin and orientation to a healthy lifestyle. The thesis is divided into four parts. The first part of an introduction explains the motivation for election of the Thesis topic. The second part summarizes the theoretical knowledge based on academic literature on how to create a business plan, how to choose the legal form of business and legislative requirements in this sector. The third part is a practical part, which describes the actual business plan. There are given partial analysis of the market, as the analysis of competitors, suppliers and customers. It also shows the financial plan that additionally analyzes the numbers of business plan. In the last part of the thesis named the conclusion is evaluated the entire business plan and its feasibility and there is indicated possible use in the future.
Keywords: healthy eating; fast food; business plan

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: The Department of Business Economics

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 2. 2013
Date of submission: 10. 6. 2014
Date of defense: 10. 6. 2014
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/41499/podrobnosti

Files for download

    Last update: