Analysis of implmentation of project SEPA

Thesis title: Analýza implementácie projektu SEPA
Author: Bachleda, Jozef
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Schlossberger, Otakar
Opponents: Leová, Simona
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cieľom práce je popis a analýza európskej integrácie v rámci platobného styku Európskej Únie, s hlavným zameraním na projekt SEPA a jeho platobné nástroje. Práca sa v prvej časti venuje otázkam legislatívy, všeobecnej charakteristike, cieľom a výhodám projektu, inštitúciám zodpovedným za implementáciu a koordináciu projektu, zúčtovacím systémom v EÚ a štandardizácii jednotlivých platobných nástrojov. V analytickej časti práce sú popísané a analyzované ekonomické dopady projektu a jednotlivé platobné nástroje SEPA a ich implementácia do vnútroštátnych platobných systémov v členských krajinách EÚ. Posledná časť práce sa zaoberá otázkami zavedenia projektu SEPA na Slovensku.
Keywords: priame inkaso; bezhotovostná úhrada; SEPA; platobný styk
Thesis title: Analýza implementace projektu SEPA
Author: Bachleda, Jozef
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Schlossberger, Otakar
Opponents: Leová, Simona
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Cílem práce je charakteristika a analýza evropské integrace v rámci platebního styku Evropské Unie, s hlavním zaměřením na projekt SEPA a jeho platební nástroje. Práce se v první části věnuje otázkám legislativy, obecné charakteristice, cílům a výhodám projektu, institucím odpovědným za implementaci a koordinaci projektu, zúčtovacím systémem v EU a standardizaci jednotlivých platebních nástrojů. V analytické části práce sú charakterizované a analyzované ekonomické dopady projektu a jednotlivé platební nástroje SEPA a jejich implementace do vnitrostátních platebních systémů v členských krajinách EU. Poslední část práce se věnuje otázkám zavedení projektu SEPA na Slovensku.
Keywords: bezhotovostní úhrada; SEPA; přímé inkaso; platební styk
Thesis title: Analysis of implmentation of project SEPA
Author: Bachleda, Jozef
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Schlossberger, Otakar
Opponents: Leová, Simona
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The goal of this work is to define and analyze european integration within the payment system of the European Union, with the main focus on project SEPA and its payment instruments. In first part it covers the legislative phase, the general characteristics, goals and advantages of the project, institutions responsible for the implementation and coordintation of the project, EU clearing system and standardization of SEPA payment instruments. Analytical part of thesis focus on description and analysis of economical effects of project and individual SEPA payment instruments and their implementation into national payment system of the EU member states. The last part deal with the issue of implementation of SEPA project in Slovakia.
Keywords: direct debit; SEPA; payment system; credit transfer

Information about study

Study programme: Finance a účetnictví/Finance
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Finance and Accounting
Department: Department of Banking and Insurance

Information on submission and defense

Date of assignment: 27. 2. 2014
Date of submission: 22. 5. 2014
Date of defense: 10. 6. 2014
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/46654/podrobnosti

Files for download

    Last update: