In-store communication
Thesis title: | In-store komunikace |
---|---|
Author: | Stoklasová, Karolina |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Filipová, Alena |
Opponents: | Zeman, Jiří |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem mé bakalářské práce je zhodnotit výhody a nevýhody in-store komunikace a identifikovat možnosti zvýšení její efektivity, s detailnějším zaměřením na ochutnávky jako jeden z nástrojů této komunikace. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Úvodní kapitola teoretické části je náhled do oboru komunikace v místě prodeje. Druhá část se pak zabývá pouze podlinkovou komunikací, do které právě in-store komunikace spadá. Třetí část je pak brána z pohledu zákazníka. Podrobněji se zde pojednává o smyslovém marketingu a neuromarketingu, který se právě zabývá tím, co zákazníka ovlivňuje v místě prodeje. Tato práce je v praktické části doplněna o vlastní marketingový výzkum, který je zaměřen na ochutnávky v místě prodeje a na to jak je zákazník vnímá. |
Keywords: | místo prodeje; neuromarketing; ochutnávky; POP materiály |
Thesis title: | In-store communication |
---|---|
Author: | Stoklasová, Karolina |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Filipová, Alena |
Opponents: | Zeman, Jiří |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The purpose of this thesis is to evaluate advantages and disadvantages in -store communication and identify increase in efficiency, with a detailed focus on tastings in hypermarkets. This thesis is composed of both a theoretical and a practical part. Introductory chapter of theoretical part is a look at field in-store communication. Second part concentrates on below the line communication, where in-store communication falls into. The third part is described from the customer's perspective. Here is in detail deals with the sensorial marketing and neuromarketing, which deals with what influences customer at the point of sale. The practical part explores my own marketing research, which focuses on the tastings at the point of sale and on how the customer perceives them. |
Keywords: | neuromarketing; tastings; POP materials; point of sale |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 6. 5. 2013 |
---|---|
Date of submission: | 1. 6. 2014 |
Date of defense: | 24. 6. 2014 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/42989/podrobnosti |