National gastronomy products, ingredients and related events

Thesis title: Národní gastronomické produkty, suroviny a s nimi spojené eventy
Author: Parmová, Markéta
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Voříšková, Barbora
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou národní gastronomie a gastronomického cestovního ruchu v České republice. Práce je zaměřena na typické české národní produkty a suroviny a na eventy s nimi spojené. Práce se soustřeďuje zejména na gastronomické atraktivity ve Středočeském kraji. Součástí práce je také popis chráněných označení podle Evropské unie a přehled certifikovaných potravin a produktů v České republice. Celkově práce prezentuje gastronomii jako jednu z významných součástí cestovního ruchu České republiky.
Keywords: event; gastronomický cestovní ruch; stravování; národní gastronomie
Thesis title: National gastronomy products, ingredients and related events
Author: Parmová, Markéta
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Voříšková, Barbora
Thesis language: Česky
Abstract:
This bachelor's thesis deals with issues of the national gastronomy and issues of the gastronomy tourism in the Czech Republic as well. The thesis is focused on typical Czech national products, ingredients and related events. The main focus is especially on gastronomic atractivnesses within the Central Bohemia Region. The description of protected designation according to the European union and a summary of certificated eatables and products in the Czech Republic are mentioned in one part of the thesis. In general, the thesis presents gastronomy as one of the important parts of tourism in the Czech Republic.
Keywords: event; national gastronomy; gastronomy tourism; alimentation

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 17. 6. 2014
Date of submission: 8. 5. 2015
Date of defense: 16. 6. 2015
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/48278/podrobnosti

Files for download

    Last update: