Analysis of the possibility of foundation new cafe - project of foundation
Thesis title: | Analýza možnosti vzniku nové kavárny - zakladatelský projekt |
---|---|
Author: | Šelmátová, Karolína |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Slunčík, Peter |
Opponents: | Štamfestová, Petra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této diplomové práce je analýza možnosti vzniku nové kavárny a sestavení podnikatelského plánu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je charakterizován pojem podnikání a podnikatelská činnost v České republice, možné formy podnikání, povinnosti podnikatele a specifika v oblasti pohostinství. Dále je zde definován pojem podnikatelský plán, jeho účel, postup sestavení a jeho struktura. Teoretická část byla zpracována na základě sumarizace informací z odborné literatury a teoretických poznatků autorky získaných během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem včetně finančního plánu a zhodnocení pravděpodobnosti úspěšnosti kavárny. Tato část vznikla aplikováním teoretických poznatků. |
Keywords: | kavárna; Podnikatelský plán; podnikání ; založení podniku |
Thesis title: | Analysis of the possibility of foundation new cafe - project of foundation |
---|---|
Author: | Šelmátová, Karolína |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Slunčík, Peter |
Opponents: | Štamfestová, Petra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Aim of this thesis is to analyze an opportunity of opening a new café and to create a business plan. The thesis is divided into two parts: theoretical and applicative. In the first, theoretical part is described what entrepreneurship means, possible legal forms of a company in Czech Republic, duties of entrepreneur and specific requirements in hospitality industry. There is also defined what business plan is, its purpose, process of its creating and its structure. As a source of the theoretical part was used specialized literature and author's knowledge gained during studies at the University of Economics in Prague. Applicative part consists of a business plan including financial plan. Business plan was used as source for analysis of potential success of the café. Theoretical knowledge was applied to create applicative part. |
Keywords: | starting a business; Business plan; entrepreneurship; café |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of strategy |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 30. 9. 2014 |
---|---|
Date of submission: | 11. 5. 2015 |
Date of defense: | 15. 6. 2015 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/49456/podrobnosti |