Business on the Czech market in the form of franchising
Thesis title: | Podnikání na českém trhu ve formě franchisingu |
---|---|
Author: | Hrubcová, Veronika |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Chylíková, Hana |
Opponents: | Turnerová, Lenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce zpracovává téma "Podnikání na českém trhu ve formě franchisingu". Je rozdělena na tři hlavní kapitoly. V první části se zabývá teoretickou stránkou věci, výhodami a nevýhodami franchisingu, definuje hlavní pojmy a druhy franchisingu, jeho používané definice a zároveň popisuje stručnou historii. Druhá kapitola popisuje vývoj franchisingu v České republice, vyjmenovává organizace zastřešující franchising a uvádí největší franchisové systémy fungující na našem území. Třetí a poslední kapitola se věnuje samotnému procesu zavádění franchisingu ve firmě a pomocí SWOT analýzy porovnává silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby konceptu, v tomto případě firmy CrossCafe Original s.r.o. |
Keywords: | franchising; licence; franchisant; CrossCafe; franchisor |
Thesis title: | Business on the Czech market in the form of franchising |
---|---|
Author: | Hrubcová, Veronika |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Chylíková, Hana |
Opponents: | Turnerová, Lenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis deals with "Business on the Czech market in the form of franchising ". It is divided into three main chapters. The first chapter deals with the theoretical side of things, the advantages and disadvantages of franchising, defines the main concepts and types of franchising, franchising definitions used, and also describes a brief history of the franchise. The second chapter describes the development of franchising in the Czech Republic organizations for franchising operating in the Czech republic and provides the largest franchise systems operating in our territory. The third and last section contains a description of the functioning of franchise concept in the company and using SWOT analysis compares the strengths, weaknesses, opportunities and threats of a concept, in this case the company CrossCafe Original Ltd. |
Keywords: | franchisant; licence; franchisor; CrossCafe; franchising |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 23. 9. 2014 |
---|---|
Date of submission: | 31. 5. 2015 |
Date of defense: | 23. 6. 2015 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/49238/podrobnosti |