The specifics of catering for cultural and sports events

Thesis title: Specifika stravování při kulturních a sportovních akcích
Author: Sabová, Gabriela
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat sportovní arénu jako místo, kde se konají kulturní a sportovní akce z hlediska poskytovaných stravovacích služeb. Toto místo je atypické ve srovnání s běžnými restauračními zařízeními nejen samotným prostorem, ale také obsluhou zákazníků, přípravou a podáváním sortimentu. Pod jednou střechou se nacházejí stánky s rychlým občerstvením, ale i švédské stoly s neomezenou konzumací. Teoretická část práce je věnována základním pojmům týkající se stravování, především z oblasti cateringu a provozoven rychlého občerstvení. Praktická části se soustředí na identifikaci vybrané společnosti skrz její historii, dispoziční řešení a stravovací služby, které svým klientům nabízí. V závěrečné kapitole jsou analyzovány a porovnány sportovní a kulturní akce zvláště z hlediska spotřebovaného sortimentu.
Keywords: catering; rychlé občerstvení; sportovní aréna; kulturní a sportovní akce
Thesis title: The specifics of catering for cultural and sports events
Author: Sabová, Gabriela
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
The main aim of the thesis is to analyze the sports arena as the place where cultural and sports events are being held from the catering services provided point of view. This place is untypical compared to conventional food outlets not only because of the space itself, but also the customer service, preparing and serving range of products. In one building there are stalls with fast food, but also a buffet with unlimited consumption. The theoretical part is devoted to the basic concepts of the catering industry, especially in the field of catering and fast food restaurants. The practical part is focused on the identification of a selected company throughout its history, layout and catering services it offers to its clients. In the final chapter the sports and cultural events are analyzed and compared between each other, especially from the range of products consumed point of view.
Keywords: catering; fast food; arena; cultural and sports events

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 10. 6. 2015
Date of submission: 9. 5. 2016
Date of defense: 1. 6. 2016
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/53341/podrobnosti

Files for download

    Last update: