International coffee trade and new trends

Thesis title: Medzinárodný obchod s kávou a nové trendy
Author: Halušková, Katarína
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Müller, David
Opponents: Bolotov, Ilya
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Bakalárska práca sa zameriava na odhad smerovania medzinárodného trhu s kávou so zameraním na sustainable coffee (dlhodobo udržateľnú kávu) a Fair Trade kávu. Zohľadňujeme produkciu, export, spotrebu, ceny kávy a vplyv certifikátov kávy. Cieľom tejto práce je analýza súčasného a odhad vývoja budúceho trhu s kávou. Práca sa zameriava na otázky, kde sa môže očakávať nasýtenie úrovne spotreby a kde je možné zvyšovanie spotreby kávy, a tým spôsobený nárast obchodovania s ňou. Výsledky tejto práce zahŕňajú prehľad trhu s kávou a poukazujú na nové trendy v obchodovaní s ňou.
Keywords: dlhodobo udržateľná káva; obchod s kávou; Fair Trade
Thesis title: Mezinárodní obchod s kávou a nové trendy
Author: Halušková, Katarína
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Müller, David
Opponents: Bolotov, Ilya
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na odhad směrování mezinárodního trhu s kávou se zaměřením na sustainable coffee (dlouhodobě udržitelnou kávu) a Fair Trade kávu. Zohledňujeme produkci, export, spotřebu, ceny kávy a vliv certifikátů kávy. Cílem této práce je analýza současného a odhad vývoje budoucího trhu s kávou. Práce se zaměřuje na otázky, kde lze očekávat nasycení úrovně spotřeby a kde je možné zvyšování spotřeby kávy, a tím způsobený nárůst obchodování s ní. Výsledky této práce zahrnují přehled trhu s kávou a poukazují na nové trendy v obchodování s ní.
Keywords: Fair Trade; obchod s kávou; dlhodobo udržateľná káva
Thesis title: International coffee trade and new trends
Author: Halušková, Katarína
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Müller, David
Opponents: Bolotov, Ilya
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The bachelor thesis is focused on the estimation of international coffee trade with a highlight on sustainable coffee and Fair Trade. Production, export, consumption, coffee prices and impact of certificates are taken into consideration. The aim of this thesis is to analyse present and estimate future development of coffee market, where can we expect the production saturation and where is it possible to increase coffee consumption. The results give an outlook on coffee trade and new paradigms on coffee trade.
Keywords: coffee trade ; Fair Trade; sustainable coffee

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 24. 2. 2015
Date of submission: 30. 4. 2016
Date of defense: 26. 5. 2016
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/51505/podrobnosti

Files for download

    Last update: