Role of corporate social network in small and medium enterprises

Thesis title: Úloha internej sociálnej siete v podnikovej informatike malých a stredných firiem
Author: Vojčiak, Juraj
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Molnár, Zdeněk
Opponents: Feige, Tomáš
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Táto bakalárska práca sa venuje možnostiam využitia sociálnej siete vo firemnom prostredí. V dnešnej dobe existuje na trhu veľké množstvo rôznych firemných sociálnych sietí, ktoré ponúkajú veľké množstvo užitočných nástrojov pre celkové zlepšenie fungovania firmy a firemných procesoch. Je preto prínosné vedieť, aké sú možnosti využitia týchto nástrojov a aké výhody a nevýhody prináša ich zapojenie do firemných procesov. Na začiatku sa práca zameriava na teoretický základ pre čitateľa, podáva stručný prehľad o vzniku a vývoji technológií, ktoré sa v pracovnom prostredí využívali a využívajú. Neskôr popisuje dostupné firemné sociálne siete a nástroje, ktoré ponúkajú. Analyzuje výhody a nevýhody používania sociálnej siete. V prípadovej časti sa práca sústredí na výber konkrétneho riešenia pre konkrétnu firmu, a analyzuje možné výhody jej implementácie. Táto práca si kladie za cieľ informovať čitateľa o vzniku a vývoji firemnej sociálnej siete, poukázať na nástroje, ktoré ponúka a výhody a nevýhody plynúce z ich používania, stručne analyzovať aktuálny trh malých a stredných firiem, poukázať na dôležitosť a potenciál, ktorý v sebe nesie, navrhnúť implementáciu konkrétnej sociálnej siete pre malú firmu a poukázať na dopady, ktoré by toto zavedenie prinieslo.
Keywords: poskytovateľ; analýza; ERP systém; implementácia; Firemná sociálna sieť; SWOT
Thesis title: Role interní sociální sítě v podnikové informatice u malých a středních firem
Author: Vojčiak, Juraj
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Molnár, Zdeněk
Opponents: Feige, Tomáš
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem využití sociální sítě ve firemním prostředí. V dnešní době existuje na trhu velké množství různých firemních sociálních sítí, které nabízejí velké množství užitečných nástrojů pro celkové zlepšení fungování firmy a firemních procesech. Je proto přínosné vědět, jaké jsou možnosti využití těchto nástrojů a jaké výhody a nevýhody přináší jejich zapojení do firemních procesů. Na začátku se práce zaměřuje na teoretický základ pro čtenáře, podává stručný přehled o vzniku a vývoji technologií, které se v pracovním prostředí využívaly a využívají. Později popisuje dostupné firemní sociální sítě a nástroje, které nabízejí. Pojednává o výhodách a nevýhody používání sociální sítě. V případové části se práce zaměří na výběr konkrétního řešení pro konkrétní firmu, a analyzuje možné výhody jejího provádění. Tato práce si klade za cíl informovat čtenáře o vzniku a vývoji firemní sociální sítě, poukázat na nástroje, které nabízí a výhody a nevýhody plynoucí z jejich užívání, stručně analyzovat aktuální trh malých a středních firem, poukázat na důležitost a potenciál, který v sobě nese , navrhnout implementaci konkrétní sociální sítě pro malou firmu a poukázat na dopady, které by toto zavedení přineslo.
Keywords: implementace; poskytovatel; Firemní sociální síť; SWOT; ERP systém; analýza
Thesis title: Role of corporate social network in small and medium enterprises
Author: Vojčiak, Juraj
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Molnár, Zdeněk
Opponents: Feige, Tomáš
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This bachelor thesis deals with the possibilities of making of corporate social network in a company. These days there are many corporate social networks offering various tools and instruments that are useful for improving processes within a company. Thus it is very useful to know about these possibilities and also to be aware of possible benefits and harms their usage might have. Firstly the thesis provides a needed theoretical background for the reader, where it describes overall overview about the origin and development of technologies being used in a corporate environment. Then it describes tool and instruments a corporate social network can offer. Case study at the end focuses on a specific company, where one particular corporate social network was chosen to be implemented, and furthermore it analyses the potential benefits of such implementation. Purpose of this thesis is to inform its reader about the commencement and development of corporate social network; to point out tools which it can offer and benefits and negatives their usage brings; to briefly analyse small and medium enterprise market and to show its importance and potential it has; to propose an implementation of a specific corporate social network for a small company and possible positive impacts this implementation may have.
Keywords: Corporate social network; SWOT; provider; analysis; implementation; ERP system

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Informatika
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Information Technologies

Information on submission and defense

Date of assignment: 1. 2. 2014
Date of submission: 10. 5. 2015
Date of defense: 22. 6. 2016
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/51377/podrobnosti

Files for download

    Last update: