Implementation of Lean Six Sigma in Catering

Thesis title: Uplatnění Lean Six Sigma na cateringu
Author: Marek, Petr
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Martínez, Felipe
Opponents: Mejdrech, Vlastimil
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této práce je navržení opatření k optimalizaci a zvýšení efektivity v procesu objednávání občerstvení u cateringové firmy Express Deli za pomoci metodiky lean six sigma. Práce je koncipována jako skutečný projekt lean six sigma využívající postup DMAIC. K navržení zlepšujících návrhů byl celý proces důkladně zmapován. V teoretické části jsou popsány metody leanu a six sigmy, které jsou používány v praktické části práce. Jedná se zejména o metody mapování procesů. Jednotlivé kapitoly práce odpovídají fázím dle metodiky DMAIC. Významnou částí práce je mapování procesů u zákazníků, díky čemuž jsou v další fázi práce navrženy opatření přímo reagující na požadavky zákazníků. Výsledkem práce jsou navržená opatření na zlepšení procesu. Některá byla již v průběhu projektu aplikována.
Keywords: mapování procesu; DMAIC; Lean six sigma; catering; vývojový diagram
Thesis title: Implementation of Lean Six Sigma in Catering
Author: Marek, Petr
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Martínez, Felipe
Opponents: Mejdrech, Vlastimil
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of the thesis is to suggest recommendation to optimize and increase efficiency in a process of catering ordering in a company Express Deli by using methods of lean six sigma. The work is built as real project od lean six sigma using some methods of the methodology lean six sigma. In the theoretical part of the thesis, methods of lean six sigma used in the practical part, are described. These methods are mainly methods of process mapping. Each chapter is a step of DMAIC methodology. Core part of the thesis is process mapping at a customer side, so in the other part there are all recommendations directly focused on customers requirements. The results of the work are suggested proposals for process improvement. Some of them were implemented during the project.
Keywords: DMAIC ; Lean six sigma; Catering; Flow Chart; Process Mapping

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 4. 1. 2016
Date of submission: 15. 8. 2016
Date of defense: 2. 2. 2017
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/56775/podrobnosti

Files for download

    Last update: