Business Plan
Thesis title: | Podnikatelský plán |
---|---|
Author: | Gotschyová, Julie |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Tripes, Stanislav |
Opponents: | Dvořák, Jiří |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Hlavním cílem diplomové práce je zjištění podstatných hledisek tvorby podnikání, na základě kterých je vyhodnocena reálná proveditelnost podnikatelského záměru. Rešerše literatury se zaměřuje na strukturu podnikatelského plánu a jeho náležitosti. Detailněji se zabývá analýzami, potřebnými ke stanovení správné strategie podniku. Obsahuje analýzu externího a interního prostředí a také finanční analýzu. Následná část ukazuje, jak jsou získané informace aplikovány na konkrétní podnikatelský záměr. Data potřebná k provedení analýz byla získána ze statistických výstupů, zákonů a předpisů České republiky, osobních rozhovorů s občany dané lokality a z mých vlastních výpočtů. Výsledky byly použity k sestavení strategie podniku a k posouzení reálné proveditelnost podnikatelského plánu. |
Keywords: | Malé a střední podniky; Zdravé stravování; Podnikatelský plán |
Thesis title: | Business Plan |
---|---|
Author: | Gotschyová, Julie |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Tripes, Stanislav |
Opponents: | Dvořák, Jiří |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The main objective of this thesis is to determine the essential aspects of business formation, on the basis of which the real feasibility of the business plan is then evalu-ated. The backgroud research concentrates on the structure of the business plan's requi-rements. It deals in detail with the analysis necessary to determine the correct business strategy of the company. It contains the external environment analysis as well as the internal financial analysis. The subsequent section shows how the obtained information is applied to the particular business plan. The data needed to perform the analysis was obtained from statistical outputs, laws and regulations of the Czech Republic, from in-terviews with local residents, and also from my own personal calulations. The results were used for designing the company strategy and for the business plan feasibili-ty evaluation. |
Keywords: | Healthy eating; Small and medium enterprises; Business plan |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Management |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 26. 9. 2014 |
---|---|
Date of submission: | 30. 4. 2015 |
Date of defense: | 24. 1. 2017 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/49377/podrobnosti |