The position of India on the sugar market

Thesis title: Postavení Indie na světovém trhu cukru
Author: Smělá, Monika
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Gullová, Soňa
Opponents: Klosová, Anna
Thesis language: Česky
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na postavení Indie na světovém trhu cukru. V první kapitole je popsána historie cukru jako komodity, vývoj jeho spotřeby a produkce, také jsou zde analyzovány globální aktéři tohoto odvětví. Další kapitola je zaměřena přímo na cukrovarnictví v Indii, jeho postavení, vývoj a současné problémy. Poslední kapitola je věnována možnému budoucímu vývoji cukrovarnictví v Indii a možnostem, na základě kterých by mohlo zvýšit svoji konkurenceschopnost na světovém trhu.
Keywords: cukrová třtina; Indie; cukr; trh cukru
Thesis title: The position of India on the sugar market
Author: Smělá, Monika
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Gullová, Soňa
Opponents: Klosová, Anna
Thesis language: Česky
Abstract:
The Bachelor´s thesis aimes at the position of India on the world sugar market. The first chapter describes the sugar history, development of its consumption and production, the global acters in this field are analysed as well. The next part is focused on the sugar industry in India, its role, development and current problems. The last chapter is devoted to the future development of Indian sugar industry and to possibilities of improving its competitiveness.
Keywords: sugar; sugar market; sugar cane; India

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of International Business

Information on submission and defense

Date of assignment: 7. 9. 2015
Date of submission: 4. 5. 2016
Date of defense: 25. 5. 2016
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/53860/podrobnosti

Files for download

    Last update: