Business Plan

Thesis title: Podnikatelský plán
Author: Lang, David
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Kovář, František
Opponents: Trachta, Václav
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající firmu FIT FOOD CHAIN s.r.o., jež bude provozovat restauraci "fastfoodového" typu. Stěžejní částí podnikatelského plánu je finanční plán vypracovaný ve dvou variantách (pesimistické a optimistické) na první tři roky provozu restaurace. Ten vyjadřuje předpokládaný vývoj podniku a udává představu o výši prodejů potřebných pro jeho životaschopnost. Následná finanční analýza je zaměřena především na návratnost investice a likviditu. V marketingovém plánu je důkladně popsáno budoucí fungování podniku. Důraz je také kladen na analýzu konkurence a okolního prostředí podniku. Časový rámec projektu spolu se všemi potřebnými kroky od založení společnosti až po otevření restaurace jsou zpracovány v operačním plánu. Teoretický základ a metodika použitá v praktické části jsou popsány v teoreticko-metodologické části práce.
Keywords: Restaurace; Finanční plán; Podnikatelský plán; Fast food
Thesis title: Business Plan
Author: Lang, David
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kovář, František
Opponents: Trachta, Václav
Thesis language: Česky
Abstract:
The objective of this diploma thesis is to create a business plan for the emerging company FIT FOOD CHAIN s.r.o., which will be operating a fast food restaurant. The central part of this document is to outline the financial plan for three in two scenarios: optimistic and pesimistic. This plan expresses the expected development of the company and gives an idea about sales required for its viability. Subsequent financial analysis is mainly focused on return on investment and liquidity. Functioning of the business operations is thoroughly described in the marketing plan. Emphasis is also placed on the competition and external analysis. The operational plan include timeline and action items needed from the foundation of the company to the opening of the restaurant. Theoretical base and the methodology used in the practical part are described in the theoretical part of the thesis.
Keywords: Restaurant; Fast food; Financial plan; Business plan

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 11. 5. 2014
Date of submission: 30. 6. 2015
Date of defense: 9. 9. 2015
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/47484/podrobnosti

Files for download

    Last update: