Cílem této bakalářské práce je upozornit na přínosy procesní analýzy a kvalitního procesního řízení ve firmách. Dále demonstrovat použití nástrojů a metod pro zvýšení efektivnosti výroby a distribuce u výrobce potravin v konkrétních podmínkách. Teoretická část je zaměřena na rozbor celé problematiky od objasnění základů, až po vysvětlení moderních metod a nástrojů managementu pro řízení realizačních procesů. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní firmy a řešení konkrétních problémů, kte... show full abstractCílem této bakalářské práce je upozornit na přínosy procesní analýzy a kvalitního procesního řízení ve firmách. Dále demonstrovat použití nástrojů a metod pro zvýšení efektivnosti výroby a distribuce u výrobce potravin v konkrétních podmínkách. Teoretická část je zaměřena na rozbor celé problematiky od objasnění základů, až po vysvětlení moderních metod a nástrojů managementu pro řízení realizačních procesů. Praktická část je zaměřena na analýzu konkrétní firmy a řešení konkrétních problémů, které danou firmu trápí. Identifikace a popis procesů budou odrazové můstky pro sestavení stěžejního bodu bakalářské práce - procesní mapy. Na jejím základě budou analyzovány možné problémové procesy a následně vysvětleno, jaká zlepšení mohou být ve firmě provedena. Rovněž dojde k aplikaci konkrétní techniky na zvýšení efektivnosti procesní analýzy, jakou je například Lean Six Sigma. Cílem je ukázat možné přínosy procesní analýzy, jako je zlepšení účelnosti a hospodárnosti, lepší vymezení odpovědností a kompetencí, lepší řízení kvality, identifikovaní úzkých míst nebo slabých článků v procesním řetězci, eliminace možných forem plýtvání, lepší řízení spotřeby zdrojů, apod. |