The Analysis of Catering Possibilities of Residents in the Centre of Karlovy Vary
Thesis title: | Analýza možnosti stravování rezidentů v centru Karlových Varů |
---|---|
Author: | Navrátilová, Eva |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce se zabývá možnostmi stravování, dostupného pro místní obyvatele, v obchodním centru Karlových Varů. Práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly - teoretickou a praktickou. První subkapitola teoretické části je zaměřena na problematiku cestovního ruchu obecně. Další subkapitola je věnována stravovacím službám. Jsou zde popsány rozdíly mezi veřejným a účelovým stravováním, legislativní podmínky ve stravovacích službách, síť provozoven, náležitosti jídelního lístku, nabídka a poptávka a jejich trendy. Třetí subkapitola popisuje lokalitu, město Karlovy Vary. První subkapitola praktické části je věnována vymezení zkoumané oblasti a volbě hodnotících kritérií. Poslední subkapitola se zaměřuje samotnou analýzou a jejím vyhodnocením. Analýza byla provedena na základě terénního výzkumu a interview s návštěvníky provozoven. |
Keywords: | stravovací služby; pohostinská zařízení; rezident; Karlovy Vary |
Thesis title: | The Analysis of Catering Possibilities of Residents in the Centre of Karlovy Vary |
---|---|
Author: | Navrátilová, Eva |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The thesis deals with catering possibilities affordable for the locals in the business centre of Karlovy Vary. The thesis is divided into two main chapters - theoretical and practical one. The first subchapter of the theoretical part is focused on the issue of tourism in general. Next subchapter is dedicated to catering services. The differences between public and institutional catering, legislative conditions in catering services, the network of outlets, the menu, supply and demand and their trends are described. The third subchapter is concerned with a description of the locality, town of Karlovy Vary. The first subchapter of the practical part is dedicated to definition of examined locality and to choice of comparing criterions. The last subchapter handles with the analysis of catering possibilities and its interpretation. The analysis was accomplished on the basis of field research and interview with outlets' visitors. |
Keywords: | Karlovy Vary; hospitality facilities; resident; catering services |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 3. 10. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2013 |
Date of defense: | 10. 6. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/39278/podrobnosti |