Traditional gastronomic brands and products of South Bohemia

Thesis title: Jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty
Author: Trsková, Lucie
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Malcová, Zuzana
Opponents: Skopová, Věra
Thesis language: Česky
Abstract:
Tématem této bakalářské práce jsou jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty. Cílem práce je v obecné rovině zmapovat a popsat tradiční gastronomické prvky, které napomáhají spoluutvářet kulturu daného kraje. Dále se práce zabývá těmito gastronomickými produkty a značkami ve spojitosti s cestovním ruchem a jejich přínosy pro kraj. První část práce je zaměřená na seznámení se s tradičními gastronomickými produkty kraje, které mají i více než staletou tradici. V druhé části je zhodnoceno dotazníkové šetření, jako podpůrný nástroj pro ověření stanovené hypotézy práce, která se zabývá právě důležitostí zapojení tradičních gastronomických prvků do koncepce rozvoje cestovního ruchu.
Keywords: cestovní ruch; kvalita; Tradiční gastronomie; Jihočeský kraj; ochranné známky
Thesis title: Traditional gastronomic brands and products of South Bohemia
Author: Trsková, Lucie
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Malcová, Zuzana
Opponents: Skopová, Věra
Thesis language: Česky
Abstract:
The topic of this bachelor thesis is traditional gastronomic brands and products of South Bohemia. The aim of the thesis is to generally describe traditional gastronomic elements, which help to create the culture of this region. Following captures concern these gastronomic products and brands in connection with tourism and its contributions to the region. The first part is aimed at familiarization with the traditional gastronomic products of the region having more than a hundred year tradition. In the second part there is the evaluation of the questionnaire survey as supportive instrument of the stated hypothesis, which concerns the importance of the involvement of these gastronomic elements into the conception of tourism.
Keywords: trademarks; quality; South Bohemia; tourism; Traditional gastronomy

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Arts Management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Arts management

Information on submission and defense

Date of assignment: 11. 2. 2013
Date of submission: 31. 5. 2013
Date of defense: 21. 6. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/41293/podrobnosti

Files for download

    Last update: