Traditional gastronomic brands and products of South Bohemia
Thesis title: | Jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty |
---|---|
Author: | Trsková, Lucie |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Malcová, Zuzana |
Opponents: | Skopová, Věra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tématem této bakalářské práce jsou jihočeské tradiční gastronomické značky a produkty. Cílem práce je v obecné rovině zmapovat a popsat tradiční gastronomické prvky, které napomáhají spoluutvářet kulturu daného kraje. Dále se práce zabývá těmito gastronomickými produkty a značkami ve spojitosti s cestovním ruchem a jejich přínosy pro kraj. První část práce je zaměřená na seznámení se s tradičními gastronomickými produkty kraje, které mají i více než staletou tradici. V druhé části je zhodnoceno dotazníkové šetření, jako podpůrný nástroj pro ověření stanovené hypotézy práce, která se zabývá právě důležitostí zapojení tradičních gastronomických prvků do koncepce rozvoje cestovního ruchu. |
Keywords: | cestovní ruch; kvalita; Tradiční gastronomie; Jihočeský kraj; ochranné známky |
Thesis title: | Traditional gastronomic brands and products of South Bohemia |
---|---|
Author: | Trsková, Lucie |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Malcová, Zuzana |
Opponents: | Skopová, Věra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The topic of this bachelor thesis is traditional gastronomic brands and products of South Bohemia. The aim of the thesis is to generally describe traditional gastronomic elements, which help to create the culture of this region. Following captures concern these gastronomic products and brands in connection with tourism and its contributions to the region. The first part is aimed at familiarization with the traditional gastronomic products of the region having more than a hundred year tradition. In the second part there is the evaluation of the questionnaire survey as supportive instrument of the stated hypothesis, which concerns the importance of the involvement of these gastronomic elements into the conception of tourism. |
Keywords: | trademarks; quality; South Bohemia; tourism; Traditional gastronomy |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Arts Management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Arts management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 11. 2. 2013 |
---|---|
Date of submission: | 31. 5. 2013 |
Date of defense: | 21. 6. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/41293/podrobnosti |