Marketing as it relates to special diets
Thesis title: | Marketing as it relates to special diets |
---|---|
Author: | Townsend, Carena Ashley |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Cook, Gina |
Opponents: | Halík, Jaroslav |
Thesis language: | English |
Abstract: | The aim of this thesis is to analyze how marketing communications strategies influence consumers to purchase gluten-free products in the United States and the United Kingdom. This thesis is divided into four chapters. The first chapter focuses on the theory of the marketing mix and marketing communication concepts related to the gluten-free food industry. The second chapter focuses on the history of gluten in food production, the rise and expansion of the gluten-free industry and economic impacts. The third chapter compares the marketing strategies of the Barilla Group by comparing their gluten-free pasta and gluten counterpart in the United States and the United Kingdom markets. The last chapter summarizes the research conducted by the author to understand what are the different influences that impact consumers to purchase Barilla products in both markets. |
Keywords: | Celiac Disease ; Pasta; Barilla; Gluten Intolerance; Gluten-free; Marketing Communication Strategy |
Thesis title: | Marketing as it relates to special diets |
---|---|
Author: | Townsend, Carena Ashley |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Cook, Gina |
Opponents: | Halík, Jaroslav |
Thesis language: | English |
Abstract: | Cílem této práce je analyzovat jak marketingové komunikační strategie ovlivňují spotřebitele ve Spojených státech a Velké Británii k nákupu bezlepkových produktů. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zaměřuje na teorii marketingového mixu a koncepty marketingové komunikace vztahující se k potravinářskému průmyslu zaměřenému na bezlepkové produkty. Druhá kapitola se zaměřuje na problém lepku při výrobě potravin, vzestup a rozšiřování výroby produktů neobsahujících lepek a na související ekonomické dopady. Třetí kapitola porovnává marketingové strategie společnosti Barilla, a to na příkladu jejich bezlepkových těstovin a těstovin obsahujících lepek, uplatňované ve Spojených státech a ve Spojeném království. Poslední kapitola shrnuje provedený výzkum, realizovaný s cílem pochopit, jaké různé vlivy vedou spotřebitele na obou trzích k tomu, aby nakupovali produkty Barilla. |
Keywords: | těstoviny; marketingová komunikační strategie; celiakie; alergie na lepek; Bezlepkový; Barilla |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/International Business - Central European Business Realities |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 13. 5. 2016 |
---|---|
Date of submission: | 28. 4. 2017 |
Date of defense: | 30. 5. 2017 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/57696/podrobnosti |