Business practices behind running a restaurant

Thesis title: Podnikání v pohostinství
Author: Talaš, Petr
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Fuchs, Jan
Opponents: Srpová, Jitka
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem práce je ověřit finanční model fungování provozu typické úšpěšné Pražské restaurace, ověřit, zdali by byla zisková za předpokladu dodržování všech zákonných norem a zjistit, jak by se musely změnit vstupní podmínky modelu, aby si restaurace udržela původní ziskovost. V teoretické části je popsána metodika použitá pro sestavení modelu výsledovky a peněžních toků, platná legislativa relevantní pro provozování pohostinství a také marketingu v pohostinství. Na závěr jsou stručně formulovány doporučení, která by měly přispět ke zvýšení ziskovosti.
Keywords: Podnikání v pohostinství; Finanční model; Ziskovost
Thesis title: Business practices behind running a restaurant
Author: Talaš, Petr
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Fuchs, Jan
Opponents: Srpová, Jitka
Thesis language: Česky
Abstract:
This bachelor thesis aims to investigate and map the business practices behind running a typical successful restaurant and to build a financial model based on the findings. Then it verifies whether the model would remain profitable assuming all the business practices are in line with the law and it is investigated how would the initial conditions have to change in order to maintain the original profitability, still being in line with the law at the same time. The theoretical part describes how is the profit and loss model built and mentions the law relevant to the financial aspects of running a restaurant. Finaly a few short suggestions how to improve profitability is formed.
Keywords: Running a restaurant; Financial model; Profitability

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Manažer obchodu
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Retailing and Commercial Communications

Information on submission and defense

Date of assignment: 30. 5. 2016
Date of submission: 30. 4. 2017
Date of defense: 29. 5. 2017
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/57845/podrobnosti

Files for download

    Last update: