New Trends in Gastronomic Services
Thesis title: | Nové trendy v nabídce gastronomických služeb |
---|---|
Author: | Zelenková, Simona |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Kvítková, Zuzana |
Opponents: | Netková, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce je zaměřena na oblast zdravého stravování a alternativních výživových stylů nebo směrů ve stravovacích zařízeních. Cílem práce je analyzovat trh z hlediska nabídky stravovacích služeb zaměřených na alternativní výživové směry v centru hlavního města a také z hlediska spotřebitelské poptávky po těchto službách. Teoretická část obsahuje charakteristiku použitých pojmů, popisuje stravování jako proces zajištění výživy a zejména základní a některé specializované proudy alternativních výživových stylů. Vlastní výzkum je tvořen ze dvou částí. První sekce je věnována analýze nabídky stravovacích služeb v centru Prahy se zaměřením na alternativní výživové směry. Spotřebitelskou poptávkou po těchto službách, která byla zjištěna pomocí dotazníkového šetření, se zabývá druhá sekce praktické části. |
Keywords: | analýza trhu; alternativní výživové styly; restaurační zařízení; stravovací služby; spotřebitelská poptávka; zdravá výživa |
Thesis title: | New Trends in Gastronomic Services |
---|---|
Author: | Zelenková, Simona |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Kvítková, Zuzana |
Opponents: | Netková, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis focuses on healthy eating and alternative dietary lifestyles in catering establishments. The aim of the thesis is to analyse the market in terms of offering alternative food services in the centre of the capital city of Prague and as well in terms of consumer demand for these services. The theoretical part contains characteristics of used terms, describes eating as a process of ensuring nutrition and especially basic and some specialized streams of alternative dietary lifestyles. The research itself is divided into two parts. The first section is devoted to the analysis of the supply of catering services in the centre of Prague with a focus on alternative dietary lifestyles. The second section of the practical part deals with the consumer demand for these services, which has been identified through a questionnaire. |
Keywords: | healthy nutrition; alternative dietary lifestyles; alternative nutrition; consumer demand; catering facilities; market analysis ; catering services |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 9. 12. 2015 |
---|---|
Date of submission: | 9. 12. 2016 |
Date of defense: | 7. 6. 2017 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/55481/podrobnosti |