Virtual reality

Thesis title: Virtuálna realita
Author: Kvaková, Andrea
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Vávra, Oldřich
Opponents: Suchopárová, Mariana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá novodobou technológiou nazývanou virtuálna realita. V teoretickej časti sú vymedzené základné pojmy v oblasti virtuálnej reality a zároveň popísané jej využitie, dostupnosť a aplikovanie v súčasnosti. Praktická časť obsahuje primárny a sekundárny výskum. V primárnom výskume sú použité kvalitatívne metódy formou rozhovorov s expertmi, hĺbkovými rozhovormi a mini-focus group, a kvantitatívna metóda formou štatistického testovania významnosti. Praktická časť je zakončená analýzou kritických faktorov na trhu a odporučeniami pre firmy ako efektívne využiť virtuálnu realitu v marketingu. Hlavným cieľom práce je identifikovať potenciál, očakávania a možnosti využitia virtuálnej reality v oblasti marketingu v Českej republike.
Keywords: virtuálna realita; technológie; marketing
Thesis title: Virtuální realita
Author: Kvaková, Andrea
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Vávra, Oldřich
Opponents: Suchopárová, Mariana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá novodobou technologií nazývanou virtuální realita. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy v oblasti virtuální reality a zároveň je popsáno její využití, dostupnost a aplikování v současnosti. Praktická část obsahuje primární a sekundární výzkum. V primárním výzkumu jsou použity kvalitativní metody formou rozhovorů s experty, hloubkovými rozhovory a mini-focus group, a kvantitativní metoda formou statistického testování významnosti. Praktická část je zakončena analýzou kritických faktorů na trhu a doporučeními pro firmy jak efektivně využít virtuální realitu v marketingu. Hlavním cílem práce je identifikovat potenciál, očekávání a možnosti využití virtuální reality v oblasti marketingu v České republice.
Keywords: virtuální realita; technologie; marketing
Thesis title: Virtual reality
Author: Kvaková, Andrea
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Vávra, Oldřich
Opponents: Suchopárová, Mariana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The diploma thesis deals with a modern technology called virtual reality. The theoretical part defines the basic concepts in the field of virtual reality and describes its use, availability and application at present. The practical part includes primary and secondary researches. In primary research, qualitative methods are used in the form of interviews with experts, in-depth interviews and mini-focus group, and a quantitative method in the form of statistical significance testing. The practical part ends with the analysis of critical factors in the market and recommendations for companies how to effectively use virtual reality in marketing. The main goal of the thesis is to identify potential, expectations and possibilities of using virtual reality in marketing in the Czech Republic.
Keywords: virtual reality; technology; marketing

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Marketing

Information on submission and defense

Date of assignment: 2. 2. 2017
Date of submission: 5. 12. 2017
Date of defense: 30. 1. 2018
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/60546/podrobnosti

Files for download

    Last update: