Customer satisfaction analysis of Company Kafe & Kobliha

Thesis title: Analýza spokojenosti zákazníků společnosti Kafe & Koblihy
Author: Bečková, Tereza
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Tahal, Radek
Opponents: Pěluchová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
Cíly diplomové práce je především zjistit korelaci mezi jednotlivými faktory a celkovou spokojeností zákazníků zkoumaného subjektu a ověřit stanovené hypotézy, které se týkaly spokojenosti, segmentace zákazníků, ochoty doporučit podnik známým a přátelům a periodicitě návštěvnosti. Pro účely této práce byla získávána primární i sekundární data. Na základě hloubkového rozhovoru s majitelem kavárny byly stanoveny otázky pro dotazníkové šetření a byli identifikováni hlavní konkurenti, kteří byli zanalyzováni. Kvantitativní marketingový výzkum měl podobu metody PAPI a zúčastnilo se ho 180 jednotek. Pomocí pravděpodobnostního systematického výběru byla zjišťována míra jejich zákaznické zkušenosti (spokojenosti). Největší závislost na celkovou spokojenost měly faktory kvalita sortimentu, přehlednost zboží a ochota personálu.
Keywords: Zákaznická zkušenost; trh kávy; zákaznická spokojenost ; dotazníkové šetření; Kafe & Koblihy
Thesis title: Customer satisfaction analysis of Company Kafe & Kobliha
Author: Bečková, Tereza
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Tahal, Radek
Opponents: Pěluchová, Helena
Thesis language: Česky
Abstract:
The primary aim of this thesis was to examine a correlation between individual factors and overall customer satisfaction of the examined subject and to verify the established hypotheses concerning satisfaction, segmentation of customers, willingness to recommend the company to friends and frequency of attendance. Both primary and secondary data were collected for the purposes of this thesis. Analyzed main competitors and the questionnaire inquiries were identified based on the in-depth interviews with the coffee shop owner. Quantitative marketing research took the form of PAPI and consisted of 180 respondents. By using probabilistic systematic selection, the degree of their customer experience (satisfaction) has been determined. The factors with most significant impact on the overall satisfaction were the quality of products, clarity of the goods and willingness of personnel to assist a costumer.
Keywords: Customer Experience; Customer Satisfaction; Questionnaire Surveys; Kafe & Koblihy; Coffee Market 

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Marketing

Information on submission and defense

Date of assignment: 2. 3. 2017
Date of submission: 4. 12. 2017
Date of defense: 30. 1. 2018
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/61621/podrobnosti

Files for download

    Last update: