Business plan for the establishment of Funny cafe

Thesis title: Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“
Author: Šestáková, Jana
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Jenčková, Jiřina
Opponents: Kvítková, Zuzana
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce na téma „Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“ je vypracována, aby sloužila jako reálný podnikatelský plán pro založení originálního konceptu kavárny, který by svým charakterem byl jedinečný na stávajícím českém trhu. Teoretická část práce charakterizuje stravovací služby, informuje o historii kaváren, o současných restauračních a kavárenských trendech. Dále se věnuje činnostem, které souvisejí se založením podniku, definuje možnosti výběru právní formy podnikání a postup při založení podniku. Zároveň vysvětluje pojmy strategický plán, finanční plán a důraz klade na důležitost zpracování analýzy konkurence. Obsahem praktické části je představení kavárny, její nabídky, poslání, detailní analýza konkurenčního prostředí, SWOT analýza nově vznikající kavárny a marketingová analýza. Poslední část, rovněž praktická, se týká realizace projektového plánu. Podrobně vysvětluje obchodní a marketingovou strategii kavárny. Její součástí je výpočet finanční náročnosti na rekonstrukci pronajatého prostoru, kde bude kavárna provozována a propočítána je i návratnost investic. Finální výpočty rozhodnou, zda je podnikatelský plán pro potenciální investory vhodnou volbou.
Keywords: STRAVOVÁNÍ; ANALÝZA KONKURENCE; PODNIKÁNÍ
Thesis title: Business plan for the establishment of Funny cafe
Author: Šestáková, Jana
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Jenčková, Jiřina
Opponents: Kvítková, Zuzana
Thesis language: Česky
Abstract:
This thesis aims to introduce and establish an original concept of a café that that will be unique on the Czech market. The theoretical part of the thesis deals with detail characterization of catering services, informs about the history of similar establishments and modern café trends. It also deals with activities related to the establishment of an enterprise, defines the possibilities of choosing a legal form of business and the procedure for setting up a new business. At the same part it explains the concepts of a strategic plan, a financial plan, and the importance of competition analysis. In practical part of this thesis the café itself is presented complete with its offer, mission, detailed analysis of competitive environment, new café SWOT analysis and marketing analysis. The last part, also practical, introduces a specific implementation plan of proposed café establishment. Detail business and marketing strategy of the café is explained. Calculation of the financial demand for the reconstruction of the leased space, where the café will be run, is included complete with calculation of return on investment. Final calculations will determine whether a business plan for potential investors is a good choice.
Keywords: CATERING; ENTERTAINMENT; COMPETITION ANALYSIS

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 9. 2017
Date of submission: 26. 4. 2018
Date of defense: 4. 6. 2018
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/63031/podrobnosti

Files for download

    Last update: