Business plan for the establishment of Funny cafe
Thesis title: | Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“ |
---|---|
Author: | Šestáková, Jana |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Jenčková, Jiřina |
Opponents: | Kvítková, Zuzana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce na téma „Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“ je vypracována, aby sloužila jako reálný podnikatelský plán pro založení originálního konceptu kavárny, který by svým charakterem byl jedinečný na stávajícím českém trhu. Teoretická část práce charakterizuje stravovací služby, informuje o historii kaváren, o současných restauračních a kavárenských trendech. Dále se věnuje činnostem, které souvisejí se založením podniku, definuje možnosti výběru právní formy podnikání a postup při založení podniku. Zároveň vysvětluje pojmy strategický plán, finanční plán a důraz klade na důležitost zpracování analýzy konkurence. Obsahem praktické části je představení kavárny, její nabídky, poslání, detailní analýza konkurenčního prostředí, SWOT analýza nově vznikající kavárny a marketingová analýza. Poslední část, rovněž praktická, se týká realizace projektového plánu. Podrobně vysvětluje obchodní a marketingovou strategii kavárny. Její součástí je výpočet finanční náročnosti na rekonstrukci pronajatého prostoru, kde bude kavárna provozována a propočítána je i návratnost investic. Finální výpočty rozhodnou, zda je podnikatelský plán pro potenciální investory vhodnou volbou. |
Keywords: | STRAVOVÁNÍ; ANALÝZA KONKURENCE; PODNIKÁNÍ |
Thesis title: | Business plan for the establishment of Funny cafe |
---|---|
Author: | Šestáková, Jana |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Jenčková, Jiřina |
Opponents: | Kvítková, Zuzana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis aims to introduce and establish an original concept of a café that that will be unique on the Czech market. The theoretical part of the thesis deals with detail characterization of catering services, informs about the history of similar establishments and modern café trends. It also deals with activities related to the establishment of an enterprise, defines the possibilities of choosing a legal form of business and the procedure for setting up a new business. At the same part it explains the concepts of a strategic plan, a financial plan, and the importance of competition analysis. In practical part of this thesis the café itself is presented complete with its offer, mission, detailed analysis of competitive environment, new café SWOT analysis and marketing analysis. The last part, also practical, introduces a specific implementation plan of proposed café establishment. Detail business and marketing strategy of the café is explained. Calculation of the financial demand for the reconstruction of the leased space, where the café will be run, is included complete with calculation of return on investment. Final calculations will determine whether a business plan for potential investors is a good choice. |
Keywords: | CATERING; ENTERTAINMENT; COMPETITION ANALYSIS |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 9. 2017 |
---|---|
Date of submission: | 26. 4. 2018 |
Date of defense: | 4. 6. 2018 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/63031/podrobnosti |