The evaluation of CSR activities in selected company

Thesis title: Hodnocení CSR aktivit ne vybrané společnosti
Author: Melounová, Lenka
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Hykš, Ondřej
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti a trvale udržitelného rozvoje firem a organizací. Primárním cílem této diplomové práce je analyzovat a vyhodnotit CSR aktivity ve vybrané nadnárodní společnosti a na základě této analýzy a výsledků vlastního průzkumu mezi zaměstnanci navrhnout zlepšení do budoucnosti. Sekundárním cílem je analyzovat CSR aktivity největších konkurentů vybrané společnosti v daném odvětví jako zdroj možné inspirace pro rozšíření jejích společensky odpovědných aktivit. Práce je rozdělena na šest kapitol. První kapitola se zabývá konceptem CSR, jeho vývojem, charakteristickými rysy a přínosy. Druhá kapitola popisuje mezinárodní standardy v oblasti CSR a zaměřuje se na program Národní ceny České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Třetí kapitola se věnuje CSR reportingu, jeho vývoji a analýze současných trendů. Ve čtvrté kapitole jsou analyzovány CSR aktivity vybrané nadnárodní společnosti L’Oréal a jejích největších konkurentů. V páté kapitole jsou vyhodnoceny výsledky vlastního výzkumu mezi zaměstnanci L’Oréal Česká republika zaměřeného na CSR aktivity společnosti. V závěrečné šesté kapitole jsou CSR aktivity a výsledky vlastního výzkumu zhodnoceny a jsou navržena zlepšení do budoucnosti.
Keywords: Společenská odpovědnost firem; Trvale udržitelný rozvoj; Národní cena ČR za společenskou odpovědnost
Thesis title: The evaluation of CSR activities in selected company
Author: Melounová, Lenka
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Plášková, Alena
Opponents: Hykš, Ondřej
Thesis language: Česky
Abstract:
The Master’s Thesis focuses on Corporate Social Responsibility and Sustainable Development. Primary objective of this Thesis is to analyze and evaluate CSR activities of selected multinational company. Based on this analysis and own research among employees are proposed improvements for the future. Secondary objective is to analyze CSR activities of the biggest competitors of selected company. Thesis is divided into six parts. First part is focused on concept CSR, its history and benefits. Second part describes international CSR standards and program National Award of the Czech Republic for Corporate Social Responsibility and Sustainable Development. Third part is focused on trends in CSR reporting. Fourth part is devoted to analysis of L’Oréal’s CSR activities and its program Sharing Beauty With All. In fifth part there are evaluated results of own research among employees of L’Oréal Czech Republic. In the last sixth part there is final evaluation of L’Oréal in the area of Corporate Social Responsibility and Sustainability Development and improvement for the future is proposed.
Keywords: Corporate Social Responsibility; Sustainable Development; National Award of the Czech Republic for CSR and Sustainable Development

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 30. 10. 2017
Date of submission: 26. 8. 2018
Date of defense: 10. 9. 2018
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/64061/podrobnosti

Files for download

    Last update: