„Sport for Development“ in V4 Countries

Thesis title: Sport for Development v krajinách V4
Author: Šefránek, Jakub
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Král, Pavel
Opponents: Tripes, Stanislav
Thesis language: Slovensky
Abstract:
V mojej práci sa budem venovať problematike témy Sport for Development v krajinách Vyšehradskej štvorky. Hlavným cieľom mojej práce je zistiť, či sa v týchto krajinách organizujú na národnej úrovni akcie s ohľadom na trvale udrža-teľný rozvoj spoločnosti dosiahnutý prostredníctvom športu. Taktiež budem zisťo-vať aktivitu študentov na univerzitách v týchto krajinách a konkrétne sa zameriam na to, či sa akcie podobného charakteru uskutočňujú aj na vysokoškolskej úrovni. Analýzu výskumu prevediem prostredníctvom niekoľkých výskumných metód, medzi ktoré patrí desk research, hĺbkové individuálne rozhovory s organizátormi jednotlivých akcií a dotazníkom, ktorý je zameraný na zistenie postoja študentov s ohľadom na spomínanú problematiku. Záverom urobím syntézu, zhrnutie hlav-ných zistení a moje odporúčania a víziu do budúcna.
Keywords: Sport for Development; rozvoj spoločnosti; charitatívne akcie
Thesis title: „Sport for Development“ v zemích V4
Author: Šefránek, Jakub
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Král, Pavel
Opponents: Tripes, Stanislav
Thesis language: Slovensky
Abstract:
V mé práci se budu věnovat problematice témata Sport for Development v zemích Visegrádské čtyřky. Hlavním cílem mé práce je zjistit, zda se v těchto zemích organizují na národní úrovni akce s ohledem na trvale udržetelný rozvoj společnosti dosaženo prostřednictvím sportu. Také budu zjistovat aktivitu studentů na univerzitách v těchto zemích a konkrétně se zaměřím na to, zda se akce podobného charakteru uskutečňují i na vysokoškolské úrovni. Analýzu výzkumu převedu prostřednictvím několika výzkumných metod, mezi které patří desk research, hloubkové individuální rozhovory s organizátory jednotlivých akcí a dotazníkem, který je zaměřen na zjištění postoje studentů s ohledem na zmíněnou problematiku. Závěrem udělám syntézu, shrnutí hlav-ních zjištění a moje doporučení a vizi do budoucna.
Keywords: Rozvoj společnosti; Charitativní akce; Sport for Development
Thesis title: „Sport for Development“ in V4 Countries
Author: Šefránek, Jakub
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Král, Pavel
Opponents: Tripes, Stanislav
Thesis language: Slovensky
Abstract:
In my work I will address the topic of Sport for Development in the Vyšehrad Region. The main objective of my work is to find out whether national actions are organized in these countries with a view to the sustainable development of society achieved through sport. I will also study the activity of students at universities in these countries and specifically focus on whether actions of a similar nature are also carried out at the university level. I will analyze the research through a number of research methods, including desk research, in-depth individual interviews with organizers of individual events, and a questionnaire aimed at identifying students' attitude with regard to the aforementioned issues. In conclusion, I will make a synthesis, a summary of the main findings and my recommendations and a vision for the future.
Keywords: Sport for Development; Development of society; Charitable events

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Social Sciences

Information on submission and defense

Date of assignment: 21. 10. 2017
Date of submission: 18. 12. 2018
Date of defense: 24. 1. 2019
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/63606/podrobnosti

Files for download

    Last update: