FINANCIAL ANALYSIS AND FORECAST OF THE FUTURE DEVELOPMENT OF KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS CZECH, SPOL

Thesis title: FINANČNÍ ANALÝZA A PROGNÓZA BUDOUCÍHO VÝVOJE FIRMY KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS CZECH, SPOL. S R.O
Author: Šljivić, Milica
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Nistorenco, Taisia
Opponents: Procházka, Jiří
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem mé práce je zjistit a vyhodnotit finanční situaci společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., v časovém úseku za fiskální rok 2013 - 2017 a na základě toho posoudit budoucí vývoj a případně navrhnout řešení ke zlepšení finančního zdraví společnosti. V úvodní častí popíšu metodiku a ukazatele, které jsem použila pro analýzu, představím samotnou společnost a její konkurenty na českém trhu. V hlavní části se zaměřím na horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatelé, ukazatel tvorby hodnoty EVA, bonitní ukazatel a SWOT analýzu. Všechny ukazatele budu počítat i pro konkurenty a porovnám s výsledky Konica Minolty. V závěrečné části se budu zabývat prognózou budoucího vývoje. Na základě finanční analýzy a osobních poznatku vytvořím posudek a doporučení pro další vývoj společnosti.
Keywords: finanční analýza; SWOT; prognóza budoucího vývoje
Thesis title: FINANCIAL ANALYSIS AND FORECAST OF THE FUTURE DEVELOPMENT OF KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS CZECH, SPOL
Author: Šljivić, Milica
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Nistorenco, Taisia
Opponents: Procházka, Jiří
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of my bachelor thesis is to identify and evaluate the financial situation of Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o., from the fiscal year 2013 to the fiscal year 2017. Additional goal was to create a recomendation to improve financial health of the company, based on calculated results. The introduction is focused on a description of the methodology and indicators, which were used for the analysis. Furthermore, it contains description of the company itself and its competitors on the Czech market. The main part is focused on a horizontal and vertical analysis, ratio indicators, indicator of added value – EVA, creditworthiness indicator and SWOT analysis. All indicators for competitors will be calculated and compared with the results of Konica Minolta. In the final part, the prognosis of a future development will be presented. On the basis of financial analysis and personal knowledge, I created a report and recommendations for further development of the company.
Keywords: SWOT; Financial analysis; financial forecast

Information about study

Study programme: Finance a účetnictví/Finance
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Finance and Accounting
Department: Department of Corporate Finance

Information on submission and defense

Date of assignment: 25. 11. 2018
Date of submission: 10. 4. 2019
Date of defense: 26. 4. 2019
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/67843/podrobnosti

Files for download

    Last update: