Analysis of legal forms of business in gastronomy

Thesis title: Analýza právních forem podnikání v gastronomii
Author: Vraná, Aneta
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Žufan, Jan
Opponents: Kvítková, Zuzana
Thesis language: Česky
Abstract:
Hlavním cílem této práce je zanalyzovat současné právní formy podnikání v České republice se zaměřením na stravovací služby. Bude vyhodnoceno, jaké jsou v tomto oboru nejužívanější a jaké výhody a nevýhody z nich plynou. Zároveň porovná, jaké náklady jednotlivé formy představují. Provedení dotazníkového šetření má především za cíl vyzkoumat, z jakého důvodu si podnikatelé v tomto odvětví volí právě danou právní formu a zda jsou s ní spokojení.
Keywords: právní forma podnikání; stravovací služby; fyzická osoba; právnická osoba; společnost s ručením omezeným
Thesis title: Analysis of legal forms of business in gastronomy
Author: Vraná, Aneta
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Žufan, Jan
Opponents: Kvítková, Zuzana
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of the bachelor thesis is to analyze the current legal forms of business in the Czech Republic with a focus on food and beverage services. It will be evaluated which forms are the most used in this field and what are their advantages and disadvantages. Simultaneously it compares their initial costs. The survey is primarily intended to find out what are the reasons for businessmen to choose the given legal form and whether they are satisfied with it.
Keywords: legal form of business; food and beverage services; natural person; juridical person; limited liability company

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 6. 6. 2018
Date of submission: 26. 4. 2019
Date of defense: 23. 5. 2019
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/66135/podrobnosti

Files for download

    Last update: