Analysis of the customer satisfaction in a restaurant
Thesis title: | Analýza spokojenosti zákazníků vybraného restauračního zařízení |
---|---|
Author: | Rubášová, Daniela |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Tahal, Radek |
Opponents: | Procházková, Markéta |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda jsou zákazníci restaurace U Katakomb spokojeni s poskytovanými službami a odhalit případné nedostatky. Pro účely této práce byly stanoveny výzkumné otázky zaměřené na jednotlivé faktory ovlivňující celkovou spokojenost, na ochotu doporučení a návštěvnost zákazníků. K šetření bylo využito marketingového výzkumu provedeného formou dotazování metodou PAPI. Respondenti byli vybíráni systematickým výběrem, celkem se jich zapojilo 102. Výzkumem byla zjištěna celková spokojenost zákazníků, jejíž hodnota v průměru činila 1,74 z 5. Mezi faktory, se kterými byli zákazníci nejvíce spokojeni patřilo správné vyřízení objednávky, lokalita restaurace, čistota interiéru a ochota personálu. Podle analýzy korelace však bylo zjištěno, že na celkovou spokojenost mají největší vliv faktory týkající se pokrmů, konkrétně jejich dochucení, kvalita a pestrý výběr z menu. Průměrné hodnocení těchto aspektů se pohybovalo kolem hodnoty 2. |
Keywords: | měření spokojenosti; marketingový výzkum ; orientace na zákazníka; hodnota pro zákazníka; zákaznická spokojenost |
Thesis title: | Analysis of the customer satisfaction in a restaurant |
---|---|
Author: | Rubášová, Daniela |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Tahal, Radek |
Opponents: | Procházková, Markéta |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The bachelor thesis aims to find out whether the customers in restaurant U Katakomb are satisfied with the provided service or whether they have any complaints. For the purpose of this thesis research questions were set. These questions were focused on factors affecting overall satisfaction, willingness to recommend the restaurant to others and customer attendance. The survey was based on marketing research using PAPI questioning. Respondents were selected using the systematic selection. In total 102 respondents took part in the research. The average rating of the overall customer satisfaction was 1,74 out of 5. Customers were mostly satisfied with the proper way of order processing, the location of the restaurant, tidiness of the interior and staff helpfulness. Using correlation analysis, meals were found to have the greatest impact on the overall satisfaction. More specifically, it was the flavour, quality and the variety of meals in menu. The average rating of these aspects was around 2. |
Keywords: | customer satisfaction; customer orientation; customer perceived value; customer satisfaction measurement; marketing research |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 18. 4. 2018 |
---|---|
Date of submission: | 6. 5. 2019 |
Date of defense: | 11. 6. 2019 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/65795/podrobnosti |