Leading virtual teams

Thesis title: Vedenie virtuálnych tímov
Author: Hlubová, Nikola
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Lorencová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Dnešné organizácie využívajú virtuálne tímy, aby boli schopné reagovať na dynamické prostredie okolo nich. Členovia takýchto tímov sú geograficky rozptýlení a koordinujú svoju prácu prostredníctvom informačných a komunikačných technológií. Práve tieto skutočnosti komplikujú manažérom situáciu už aj tak zložitému procesu, akým je vedenie. Často sa uvádza, že stavebné prvky pri tradičných tímoch sú porovnateľné s tými u virtuálnych tímoch, len tam je viac premenných, ktoré si treba uvedomovať, ak chce virtuálny tím uspieť. Preto je aj cieľom tejto diplomovej práce analyzovať vedenie virtuálneho tímu konkrétnej spoločnosti, s prihliadnutím na identifikovanie faktorov, ich implementáciu a rozvoj v praxi.
Keywords: Faktory úspechu; Vedenie; Virtuálny tím
Thesis title: Vedenie virtuálnych týmov
Author: Hlubová, Nikola
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Lorencová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Dnešní organizace využívají virtuální týmy, aby byly schopny reagovat na dynamické prostředí kolem nich. Členové takových týmů jsou geograficky rozptýleni a koordinují svou práci prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Právě tyto skutečnosti komplikují manažerem situaci již tak složitému procesu, jakým je vedení. Často se uvádí, že stavební prvky při tradičních týmech jsou srovnatelné s těmi u virtuálních týmech, jen tam je více proměnných, které si třeba uvědomovat, pokud chce virtuální tým uspět. Proto je také cílem této práce analyzovat vedení virtuálního týmu konkrétní společnosti, s přihlédnutím k identifikování faktorů, jejich implementaci a rozvoj v praxi.
Keywords: Vedení; Virtuální tým; Faktory úspěchu
Thesis title: Leading virtual teams
Author: Hlubová, Nikola
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Lorencová, Hana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Today's organizations use virtual teams to respond to the dynamic environment around them. Members of such teams are geographically dispersed and coordinate their work through information and communication technologies. It is these facts that complicate the situation for managers even in a complex process such as leadership. It is often said that building elements for traditional teams are comparable to those for virtual teams, but there are more variables that need to be realized if the virtual team wants to succeed. Therefore, the aim of this thesis is to analyze the management of a virtual team of a particular company, taking into account the identification of factors, their implementation and development in practice.
Keywords: Leadership; Virtual teams; Success factors

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Managerial Psychology and Sociology

Information on submission and defense

Date of assignment: 15. 11. 2018
Date of submission: 15. 5. 2019
Date of defense: 10. 6. 2019
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/67743/podrobnosti

Files for download

    Last update: