The Study of Opportunity of Establishing Vietnamese Restaurant

Thesis title: Studie příležitosti založení vietnamské restaurace
Author: Ngo, Thi Hoang Huong
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Musilová, Iveta
Opponents: Tripes, Stanislav
Thesis language: Česky
Abstract:
Předmětem této bakalářské práce je vypracování studie příležitosti založení viet-namské restaurace na Pankráci v Praze. Práce začíná literární rešerší týkající se problematiky podnikatelského záměru a předinvestiční fáze. V praktické části jsou poznatky z literární rešerše aplikovány v praxi, kde je vypracována studie příleži-tosti založení fiktivní vietnamské restaurace. Hlavními oblastmi studie jsou analýza trhu, analýza konkurence a finanční plán. Součástí analýzy trhu je vlastní průzkum trhu, který poskytuje základ pro zjištění zájmu cílové skupiny. Výsledky získané z provedených analýz slouží jako podklady k ověření realizovatelnosti a úspěšnosti identifikované podnikatelské příležitosti. Součástí výsledků je diskuze, která zhod-notí splnění cílů a formuluje případné omezení a překážky. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky, jejich dopady a přínos pro autorku v praxi.
Keywords: analýza konkurence; finanční plán; studie příležitosti; založení restaurace; analýza trhu
Thesis title: The Study of Opportunity of Establishing Vietnamese Restaurant
Author: Ngo, Thi Hoang Huong
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Musilová, Iveta
Opponents: Tripes, Stanislav
Thesis language: Česky
Abstract:
The subject of this bachelor thesis is to develop a feasibility study for establishing a Vietnamese restaurant in Pankrác, Prague. The thesis begins with a literature review focused on the topic of a business plan and the pre-investment phase. In the practical part, the findings from the literature review are applied in practice by creating a feasibility study for a fictional Vietnamese restaurant. The main areas of the study include market analysis, competition analysis, and a financial plan. The market analysis includes a market survey that provides a foundation for understanding the interest of the target group. The results obtained from these analyses serve as a basis for verifying the feasibility and potential success of the identified business opportunity. The results also include a discussion that evaluates the achievement of the objectives and identifies potential limitations and obstacles. The conclusion of the thesis summarizes the achieved results, their impact, and their practical benefits for the author.
Keywords: opportunity study; establishing a restaurant; market analysis; competition analysis; financial plan

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Management
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 17. 4. 2018
Date of submission: 15. 9. 2024
Date of defense: 7. 11. 2024
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/67142/podrobnosti

Files for download

    Last update: