A mobile app that makes it easier to search for ads with housing offers

Thesis title: Mobilná aplikácia uľahčujúca prechádzanie inzerátov s ponukami miest na bývanie
Author: Mareková, Deana
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Vojíř, Stanislav
Opponents: Nguyen, Viet Bach
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá implementáciou mobilnej aplikácie pre vyhľadávanie nehnuteľností v programovacom jazyku Kotlin a cloudovej databáze Firestore. Cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť a implementovať intuitívnu mobilnú aplikáciu, ktorá bude mať dáta o prenájme nehnuteľností z webových aplikácií Ulovdomov.cz a Sreality.cz, ale ich aplikácia aj sprístupní užívateľom. Analýza a návrh aplikácie pozostáva zo špecifikovania cieľovej skupiny, funkčných a nefunkčných požiadaviek aplikácie. Podľa diagramu prípadu použitia bola naimplementovaná mobilná aplikácia. Štruktúra projektu bola vytvorená podľa MVC architektúry. Ďalej je opísané získavanie dát o prenájme bytov pre portál UlovDomov a Sreality, kde sú bližšie uvedené konkrétne získane dáta z portálov. V kapitole implementácia aplikácie boli vybrané najdôležitejšie funkcionality z naimplementovanéj mobilnej aplikácie, ktoré boli opísané. Na záver je aplikácia otestovaná podľa testovacích scenárov, kde sú uvedené výsledky a ďalšie návrhy na vylepšenie aplikácie.
Keywords: mobilná aplikácia; Kotlin; Firestore; vyhľadávanie nehnuteľností; Android
Thesis title: A mobile app that makes it easier to search for ads with housing offers
Author: Mareková, Deana
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Vojíř, Stanislav
Opponents: Nguyen, Viet Bach
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This Diploma thesis deals with the implementation of a mobile application for searching real in programming language Kotlin and cloud database Firestore. The aim of this diploma thesis is to design and implement an intuitive mobile application that will have got data about rental properties from the web applications Ulovdomov.cz and Sreality.cz, but their application also make available to users. Application analysis and design consists of specifying the target group, functional and non-functional requirements of the application. The mobile application has been implemented according to the use case diagram. The project structure was created according to MVC architecture. Further, it describes the acquisition of data on the lease of flats for the UlovDomov and Sreality portal, where specific data from the portals are specified in detail. In the chapter implementation of the application the most important functionalities from the implemented mobile application have been selected and described. Finally, the application is tested according to test scenarios, where the results and other suggestions for improving the application are presented.
Keywords: Kotlin; Android; mobile application; search real; Firestore
Thesis title: Mobilní aplikace usnadňující procházení inzerátů s nabídkami míst k bydlení
Author: Mareková, Deana
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Vojíř, Stanislav
Opponents: Nguyen, Viet Bach
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá implementací mobilní aplikace pro vyhledávání nemovitostí v programovacím jazyce Kotlin a cloudové databázi Firestore. Cílem této práce je navrhnout a implementovat intuitivní mobilní aplikaci, která bude mít data o pronájmu nemovitostí z webových aplikací Ulovdomov.cz a Sreality.cz, ale jejich aplikace i zpřístupní uživatelům. Analýza a návrh aplikace sestává z upřesnění cílové skupiny, funkčních a nefunkčních požadavků aplikace. Podle diagramu užití byla implementována mobilní aplikace. Struktura projektu byla vytvořena podle MVC architektury. Dále je popsáno získaná data o pronájmu bytů pro portál UlovDomov a Sreality, kde jsou blíže uvedeny konkrétní získané data z portálů. V kapitole implementace aplikace byly vybrány nejdůležitější funkcionality z implementace mobilní aplikace, které byly popsány. Na závěr je aplikace otestována podle testovacích scénářů, kde jsou uvedeny výsledky a další návrhy na vylepšení aplikace.
Keywords: mobilní aplikace; Kotlin; Firestore; Android; vyhledávání nemovitostí

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Znalostní a webové technologie
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Information and Knowledge Engineering

Information on submission and defense

Date of assignment: 18. 11. 2018
Date of submission: 1. 12. 2019
Date of defense: 4. 2. 2020
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/68100/podrobnosti

Files for download

    Last update: